Tuesday, August 7, 2012

Ohh Biskut Raya

Awal Ramadhan lalu saya sangat bersemangat untuk membuat biskut tradisi zaman berzaman. Tak buat biskut lain pun tak pea janji kena buat biskut ini. Iaitu Samperit bunga dan biskut Arab. 2 biskut ini adalah biskut tradisi keluarga. tetapi dah almost 3 years dah missed buat biskut ini.

Lalu awal ramadhan hari tu sangat la berkobar-kobar nak buat 2 jenis biskut ini. Niat ini diteruskan dengan membeli bahan-nahan untuk membuat biskut ini...tetapi sebbaik sahaja bahan-bahan dibeli minggu lepas, semangat dan mood merudum dengan tiba-tiba. Mood orang perempuan memang begini kan. Tambahan pula my baby tak berapa sihat dan tengah nak train dia untuk kurangkan minum susu malam sebab giginya dah rosak huuuhuhuhu..makanya tido malam mummy dan baby sangat terganggu. Macam mana nak buat biskutkan. Lagi satu alasan adalah acuan bunga samperit tak lawa,,,mak saya punya versi tembaga tau,,,mana nak cari ekk?

Nampaknya saya perlu menguburkan aja niat untuk membiskut. Saya akan membiskut di kedai ajo la nanti.heheheheee....tak pun makan jer famous cookies semata-mata hahahaah kata tauke FC kannn... Tempahan FC tahun ini pun hanya ambil komisyen ajer, setelah i men'sub'kan jualan. Senang idup. hahaahahaa

No comments:

Post a Comment