Wednesday, August 22, 2012

Selamat Hari Raya

ALahamdulillah, di kesempatan yang ada nak kata SELAMAT HARI RAYA maaf zahir & batin kalau ada salah dan silap. Semoga Raya tahun ini lebih berkat dan di dalam lindunganNya.

Amayar kurang sihat di Hari Raya ni.Biasalah demam dan selsema.againnn..tapi dia well Raya2012
behaved. cuma malam ni macam teruk skett..mungkin penat beraya kot. Semoga anak mami cepat sembuh.Jadi mode raya mami dah off di Raya keempat. esok duk diam-diam di rumah.


Wednesday, August 15, 2012

Mood Raya dah...

Pejam celik 2x raya dah tak lama lagi. Mood raya pun dah terasa sekarang selepas mula melayan lagu-lagu raya semalam. Biasa me xdengar pun lagu2 sekarang tapi semalam terpasang n terlayan lak. Me tak sabar nak balik berbuka dengan Abah n mama..Miss the a lot lah. Syukur Alhamdulillah, semoga diberi kesempatan menyambut HR dengan kedua ibu bapa tercinta.

Esok InsyaAllah me, Hubby n Teddy mummy akan balik ke Kampung, doa moga perjalanan lancar dan selamat tiba di kampung. Keterujaan me untuk balik ke kampung adalah tidak termasuk untuk berkemas pakaian balik kampung. Harapan sebelum ni nak mula berkemas seawal hari isnin konon, tapi hingga harini dah rabu ponnn satu haram tak masuk beg lagi. Kerisauan melanda, dahla rumah macam kapal karam...huhuhu guane nie.

Mood nak buat kerja memang doh takdok dahhh...lantok lerrr...dalam bulan pose ni i duk menyampah dengan seseorang...huhhhh berilah daku ketahanan mental dan fizikal untuk bersabar dan melayan kerenah beliauuuu...Waaaa nangis dalam hati kuat2. 

Telefon lak tadak bateri ini hari,,, lately ni always like that...cari charger tak jumpaa huuhuuu kan dah kata rumah macam kapal karammm. Ok nak cuba buat kerja dah. SELAMAT HARI RAYA & MAAF ZAHIR BATIN

Tuesday, August 7, 2012

Ohh Biskut Raya

Awal Ramadhan lalu saya sangat bersemangat untuk membuat biskut tradisi zaman berzaman. Tak buat biskut lain pun tak pea janji kena buat biskut ini. Iaitu Samperit bunga dan biskut Arab. 2 biskut ini adalah biskut tradisi keluarga. tetapi dah almost 3 years dah missed buat biskut ini.

Lalu awal ramadhan hari tu sangat la berkobar-kobar nak buat 2 jenis biskut ini. Niat ini diteruskan dengan membeli bahan-nahan untuk membuat biskut ini...tetapi sebbaik sahaja bahan-bahan dibeli minggu lepas, semangat dan mood merudum dengan tiba-tiba. Mood orang perempuan memang begini kan. Tambahan pula my baby tak berapa sihat dan tengah nak train dia untuk kurangkan minum susu malam sebab giginya dah rosak huuuhuhuhu..makanya tido malam mummy dan baby sangat terganggu. Macam mana nak buat biskutkan. Lagi satu alasan adalah acuan bunga samperit tak lawa,,,mak saya punya versi tembaga tau,,,mana nak cari ekk?

Nampaknya saya perlu menguburkan aja niat untuk membiskut. Saya akan membiskut di kedai ajo la nanti.heheheheee....tak pun makan jer famous cookies semata-mata hahahaah kata tauke FC kannn... Tempahan FC tahun ini pun hanya ambil komisyen ajer, setelah i men'sub'kan jualan. Senang idup. hahaahahaa

Wednesday, August 1, 2012

Ramadhan 11

Dah 11 hari berpuasa kannn...? Arini lauk pauk mak beli yoo. Mak tak letak gambar kat sini karang ado hok kuruih pose sebab teliur. Mak beli kerana mak dah lama tak top up lauk pauk mak dalam esbok tuh. Sekarang mak sangat penat...anak mak pun selsema jadi dia kerap bangun malam . Hari ini dan esok mak ado tetamu di rumah, meriah sikit bbuke,,,if not kelip2 jo bdue,,ehh bertiga sebenarnya. Hari2 mak bbuka macam nak g bperang sebab nak meng'control' anak teruna kecik mak tuh. Tapi mak bahagio punya anak seperti Amsyar Ihdzar yang asik melalak n minta d kendung... Mummy sanyang kamu teddy~motip???(rindu anak la nie) Sekian laporan mak hari ke 11 ramadhan.