Monday, July 9, 2012

Bibik

Yea, Amsyar punya bibik sebelum ini. Belum pun sempat nak khabarkan Amsyar punya bibik, the bloody hell bibik run away dah. Last Jumaat lalu dia cabut. Jahat sangatttt sebab aku dengan baik dan suci murni telah advancekan duit gaji dia kerana dia kata suami dia meninggal. Walhal itu hanya taktik kotor dia. Jahat sangat. Semoga ko akan papa kedana sentiasa. Tak baik tau makan gaji haram, memang aku tak halalkan laaa. 

Paling geram iailah, Amsyarrrrrr..huhuhuh tak pea Mummy tau walaupun mummy tak kuat tapi Amsyar mesti kuatkan. Jadi Amsyar masuk sekolah balik a.k.a nursery. Tapi kali ini hantar ke nursery lain lak. Cuba la kan tgk ok ke tak, sesuai ke tak. Tak cuba tak tahu. Cuma yang tak tahan adalah...lepas ini akan sakit memanjang. Semoga Amsyar kuat dan sihat.

OK mari cerita pasal bibik taik haram tuh. Sebenarnya, i dengan dia ok jer...tapi bibik ni ada masalah dengan ejen dia. Ejen tu sebenarnya telah tipu dia kerana sepatutnya tiada potongan gaji terhadap beliau kerana dia dah punya pasport dan telahpun berada di Malaysia. Jadi tiada kos sampingan yang perlu ditanggung oleh ejennya untuk bawa dia ke Malaysia. Tetapi ejen itu tetap mengenakan potongan 4 bulan gaji terhadap dia. Bengkek lerrr member. 

Manakala, majikan dia which is me telah terpedaya dengan dia. Katanya suami meninggal la, lalu telah ku advamcekan gajinya kerana ada belas ehsan. Rupa-rupanya dia nak lari. Bengong tolll la. But nasibbaik ejen kata nak ganti, cuma mesti sangat lambat sebab kalau dulu dah kena tunggu 3 bulan utk dapat pembantu, kali ini nampaknya ner  lagi lama tunggu sebab kan dah nak dekat bulan puasa dan lepas puasa  hari raya lak...so cukupla circle setahun nak dapatkan maid. huuuuhhh gila!

Tapi nak tak nak kena ambil juga. Tak mo kata serik sebab, memang perlukan maid. Macam sekarang ni, time takde maid la macam-macam aktiviti yang kena attend  dinnerla, family day la dll...time ada maid takda lak event nyer...LIFE kan.

OK ngantuk senguk2 dah 2 hari asik tido kul 3 jer. Sambung sengguk jap.

1 comment:

  1. hhaaiisshh..mcm2 dugaan..hope lps ni dpt maid yg lg better..sabar ye

    ReplyDelete