Friday, June 1, 2012

REDHA

Saya baru jer baik dari diarrhea..yes again! selepas membaham gulai ikan senangin tempoyak. Anda tahu mcm mana rasa bila ciritkan. Jadi tidak perlu saya cerita sengsara pulasan cirit itu di sini..cuma yang nak cerita dalam duk cirit tu saya masih lagi bkerja dan pergi handle matter lagi. *boleh imagine* Bukan nak kata saya dedikasi gigih tekun atau apa,,,cuma saya tak suka menyusahkan orang lain. Jadi daku gagahi jua. Cuma nasib baik matter tidak lama dan tidak perlu menunggu lama sebab orang cirit tidak boleh tunggu lama kannnn.

Selesai tugas pulang ke opis selesaikan segala report yang patut sebab semalam kan hari akhir di bulan Mei jadi sengat crucial untuk pastikan repot dihantar sebelum 1 Jun yawww. Tengahhari baru dapat  pulang ke rumah dan berjumpa dengan doktor cun di Putra Heights iaitu Klinik Zetty. Ngumpat sket pasal Dr ni.. dia orangnya cantik, suka bfesyen make up tebal(jarangkan jumpa Dr. stailo gini) Tapi fesyen dia pelik2 sket i think she dares or likes to be different la kot. Pelik macam mana? Pelik macam, pakai baju leher agak luas pastu pakai tudung ala-ala bandana...Jadi bila tengok dia kita pikir sattt dia ni pkai tudung ker bandana... tapi nextime u pergi tgk dia pakai corak rimau dari kasut sampai ke tudung a.k.a bandana. Dan ada ketika dia akan pakai barang kemas rantai halus 3-4 urat gitu...gelang, subang, cincin lengkap...hemmm so u get me? But i loike her sebab bila pergi check up dia akan explain very detail. Jadi dia adalah seorang yang sangat suka bercakap dan sangat beria bila bercakap. Jadi saya akan ia kan aja apa yang dia cakap macam impress gitu walhal mata duk tengok make up dia yang agak outstanding haaa. Ok dah cerita pasal Dr cantik ni. So, i dapat MC untuk semalam and bila dr nak kasi MC utk harini sebab my blood pressure pon tinggi, i cakap xperlu sebab i akan pastikan i kena recover before midnite malam ni. Haaaaaa

Sebab nyer harini i ada matter jadi i kena kerja jugek. Bukan la nak kata ghaaajjjjjiiiiiiiin sangatttt tapi sebab i takmo kacau cuti yang i dah plan nanti atau menyusahkan orang lain, Jadi semalam dalam duk pening-pening n berak-berak i tabahkan diri prepare n baca....sambil duk tepuk si bolat yang suka tido lasak and himpit2 mummy dia. Pagi ni dengan perut yang masih ala-ala bergulung tu ku buat derk jerrr. telan ubat lebih kerap dari yang di prescribe kan ku teruskan langkah kaki.Haaaa tragis ayat macam nak kena kawin pakse jer...memang terpaksa! Sesampai ajo nampak my case not listed,,hurmmm herannn nape ekkk. Bila disemak2 baru ku tahu yang telah divacatekan tarikh dan masanya ke tarikh sebulan lagi dan jatuh pada jeng jeng jeng... tarikh i plan nak cooooti. Muahahaha rasa nak jadi hantu Nannak takkkk? Litigator bertukar menjadi aligator...nak baham jer semua orang situ....lekkk control sawan tangis tu. Lalu my blood goes up stairs.

Sabo je la.....tak baik tau...nak marah pada sapa pun tak tau..redha jela supaya hati menjadi TENANG...wah ayat Prof Muhayya habis... arini jumaat kan.. rehat panjang, nak g mall sibuk ngan budak cuti sekolah lak...baik balik umah tito ngan si bulattt. Semoga hidup ku menjadi TENANG! Esok lak nak try buat nasi dagang..first try nih harap menjadi if not lagi tension. Yelaaa nak blajar2 buat la mana tau kot hidup lagi tenang dengan kerja memasak rather then banyak duit tapi rasa depress kannn... Yelah keywords again "kita kena REDHA dengan ketentuan Allah supaya hati jadi TENANG"

No comments:

Post a Comment