Sunday, May 6, 2012

Amsyar's Birthday Party - Part II

Meh kita cerita pasal food lak. Pada awalnya mummy ingat nak buat nasi ayam sebab nak panggil mkn tghari. Tapi bila pk pk semula panas kot waktu tu....berasap lak tetamu nanti. Jadi acara adalah minum petang. Maka menunya btukar dari nasi kepada mee dan satay. Mummy buat mee curry sebab mummy rasa mummy pandai buat mee curry...kahkahkah...mummy kata pandai k bukan terror. Alhamdulillah sapu licin mee curry mummy,kira pandaila budget makanan untuk 30orang gitew. Satay kami tempah d Satay Hj Samuri yang akan sentiasa jadi makanan pelengkap majlis kami.... Satay ayam dan daging juga sapu licin. bagusss.

Pulut kuning ni lak tokma yang buatkan. Sedapppp makan bsama dengan rendang daging yang juga tokma yang buatkan. Terima kasih Tokma. nanti mummy blajar camno nak buat pulut kuning ni...nampak macam senang jer tokma buat.


Untuk sweet treats lak semua mummy tempah dengan syarat dihantar terus di depan muka pintu umah. taksempat kot nak g kutip and beli d kedai sendiri. Jadi harus yang boleh hantar terus ke rumah. Setelah beberapa minggu sebelum itu mengoogle mummy tempah kek rainbow Ams ini dari Little Thumb Bakers. Sedap keknya bleh tgk pics. Selain kek Bday, Red Velvet dan pavlova ni tempah dari Little Thum Bakers gak. RV & Pavlova adalah sangat sedap.Im a satisfied customer lah....thinking nak tempah lagi...hemmm












Nak tahu harga, sila visit ke FB beliau,,,sorry takbuat link here.

Untuk tartlet lak, i tempah dengan en. mazlan. Ini pun dhantar terus depan pintu rumah..before this dah pernah tempah dengan dia dah...untuk majlis apatah lupa...ada sedikit kenaikan harga tapi takkisahla...janji depan pintu umahkan. Dia buat macam-macam blueberry tart, fruits tarts tapi ini mummy tempah blueberry tart kot.


Selain dari tu tokma buatkan pudding laici gak and mummy buatkan jelly custard cocktail pudding...cuma tiada dalam simpanan gambar..tak sempat snapp.


Thanxs a lot pada yang sudi hadir utk bday Amsyar ini. Keluarga terdekat terutamanya.



pada yang teliur ni apa tunggu lagi...cepat la tempah. Cewahhh promo lak hihihiii....

untuk anak mummy moga membesar bagai juara. mummy love u son!


3 comments:

  1. aku puasa ni..aku nampak anak kau pun macam makanan..hahahhaha..

    happy birthday amsyar!

    *hugs & kisses from kuantan!*

    hadiah? errr.. lariiiiiiiiiii!!

    ReplyDelete
  2. haii untie dd...hugs & kisses back.. *Present pliss*

    ReplyDelete
  3. hmm cakap pasal satay hj samuri nih saya baru jer upload pics masa makan kat shah alam baru2 ni. OK rasanye. Kuah dan sambal dia lain dari yang lain.
    Senang2 tu jenguk la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan je memanjang hehe terutama tempat2 makan menarik kat area johor maklum la orang JB tapi tempat2 lain pun ada.
    Jangan lupa yer follow blog saya TQ TQ bebanyak

    ReplyDelete