Friday, November 25, 2011

bloggers

apparently i m following few blogs tho i m not listed in my blogs here. my b i just prefer to be silent reader. lately readings their entries could breaks my heart....not to. envy them but mostly they inspired me to look elegent and sophisticated. however recently i feel so sad because i start to compare their life with my life now....it is not like im not bersyukur or what, i try to motivate myself but i know i could never be like them. the saddest part is that i cant simply quit my job n be fultime housewife. giving entire focus to the kid n family...the reason is, i dont have money and my husband cant support me. pls dont judge me that i m demanding or complaining on my husband.i love him for nothing...i love him when he had nothing and will love hm even he has nothing...those who say that i m high mantainence type , excuse me pls i pay my needs on my own cost...apa ko kesah!!!

odnt know why do i feel this way, it really broke my heart to see how elegent they could be without an y stress. who said that being a house wife you will be outdated and antisocial.. i believe the husband must be load right.if not how can they be branded maniac and jobless....owh if im like them i must be in heaven.tapi xapa,selagi kudrat ada l will work because rezeki itu datang dari Allah dan i syukuri nikmat dan pengalamab yabg Allah berikan. moga suatu hari nantiAllah akan murahkan rezeki kami,AMeen

Thursday, November 24, 2011

Cakkkk...saya kembali

Jangan tertipu...ini masa saje buat2 x bz...dalam minda serabut tapi xreti nak buat xtau punca hilang akal jadi saya meraban tutup semua file, KIV..nanti saya kunyah semuanya. Brief superior nanti gagap2 tertelan lidah sendiri sebab xmaster facts. Apa pun, saya xmintak ini semua, so dont expect to much from me! boleh gitewww? sangat tak bertanggungjawabkan. Ooo gaji nak banyak kerja xsetimpal...everything must come with respondsibility rite! So sila hadapppppi dengan tabah.

Dahhh buka file balik!

Monday, November 21, 2011

SAje-saje

Akhir-akhir ni selalu kena gastrik...stress kot..tapi tak kurus pun..bukan tak makan, makan banyak jer...Bengang dengan banyak perkara. Salah satu maid xsampai2...jangan sampai i show my true picture sudah. My true picture macam mana? my true picture is saya tak SABAR n very stressful person okeh. Do u get me! Tapi memandangkan urus niaga sedara atas sedara jadi kena berlapik kata sket...my true picture is i m very loud type when i m in angry..time tu memang i akan hamburrr tanpa ada filter.... tapi for the time being i will try my level BEST untuk bersabar..sebab saudara punya pasal kan. Jangan hampa buat nanya kat chek sudah!

Harini gak terima berita one of our staff (Opis baru punya-@HQ) anaknya baru meninggal. Yang sedih ialah, hari ni hari pertama dia mula kerja lepas pantang, yesss hari pertama baby malang itu di tinggalkan di nursery. Katanya tersedak susu,,,tapi xsure lagi sebab waktu ni post moterm masih dijalankan. Kat mana? Putrajaya lerrr...sedih kannn.. No wonder dulu waktu nak hantar Amsyar memang aku melalak macam orang gila...memang stock macam nak tinggal baby pergi belayar, walhal petang tu balik kerja nak ambil balik. Tapi tengokla, dengar cerita si ibu sempat pergi kerja 2 jam jer, terus dapat berita kehilangan. Innalillah..semoga keluarga kak siti diberi ketabahan untuk menghadapi kehilangan permata itu. Tak leh imagine if jadik ke i, Nauzubillah....

Lain-lain cerita kemudian, nak meroyan kat sini tak larat lak nak type..penat! nanti ada peluang i hupdet lagi...hati ku tidak lagi tenang beb!!!