Thursday, March 3, 2011

Celebration

Now is March already. Month of celebration... A pokai month actually because this month is going to be My Dear Hubby's Birthday, my niece, my Bro and my BIL's Birthday. Haaaaa.... Pastu bulan nie jugakla i punya insurance keta sama itu roadtax tamat. Duit jugak tue....Aiyoooo botak, botak. Sibbaik tadak saman. Bulan lepas laki i dah bayarkan...

Tapi Alhamdulillah...anak itukan rezki. I always say that and it is proven actually. Semenjak mengandung nie rezki me and Biy Alhamdulillah murah. Idok ler kaya raya sampai bleh beli designer handbags 2,3,4. Tapi bolehla menyimpan sedikit2 sebab biasanya gaji yang diterima sekadar transit dalam account jer...lalu pastu keluar macam air. Lepas bayar rumah, bil utiliti, kereta dan pelbagai pinjaman maka.....pokaila. Untuk itu perlu gigih bekerja demi kehidupan. Nak pulak duduk di KL nie, dasat! tol merata tempat, jamn situ sini...sale sentiasa (wahhh tiba2)

Sungguhpun begitu, percayala anak itu pembawa rezeki. Satu masa pernah takut untuk mempunyai zuriat sebab konon nak stable dulu la dan berbagai la alasan nyer. But i'm amaze with His blessing...bila me mengandung nie syukur Alhamdulillah and it change my perspective. So my fren yang takut nak beranak tue dan jadikan alasan kewangan sebagai penghalang- janganla begitu. Percaya pada Allah dan setiap orang itu ada rezeki dia masing2. Hidup sekadar yang mampu. Orang kerja kilang pun mampu miliki zuriat,(ramai lak tue) mampu jer besarkan anak2 InsyaAllah kita juga kan. Chaiyokk

Jauh dah melalut nie dari tajuk asal- Celebration. Nak kasi apa yea untuk suami terchintaaaa?masalah nie, if tanya dia nak apa- asik minta boot bola or futsal lah. takkan tiap tahun kasi benda yg sama. Boringkan. Any idea?Anak buah i sorang lagi nie pun satu, macam dah miliki everything jer...tak reti la nk beli barang budak remaja gila korea sekarang nie. Bro bujang i sorang tue pun sama gak...blanja makan cukup la dok sama BIL...

Asal la korang semua ni lahir bulan Mac ekkk???!!!

2 comments: