Thursday, March 17, 2011

Tuesday, March 15, 2011

Sugar High


Ice cream maniac


Volcanic Choc Larva


Caramel Cheese Cake

Nasi kerabu Hitam


Nasi Goreng Ketam


Spagetti Carbonara Meat Ball


Pavlova


@Alexis & Serai


Nasi Goreng Tendon

Es Campur


Ribena Laici


Sup Meat Ball


Soda herbs

Fav Food

+

Sugar Test

=

Diabetic Border Line
(ALARMING SOUND)

Dr's advise NO CAKE, NO SWEET BEVERAGES NO...NO...NO..



Tuesday, March 8, 2011

Am i...?

Am i a bad wife? Yesterday was my Hubby's BD. Tapikan..on the midnite i bleh tertido and only woke up @1230 to wish him with blurry face and eyes....Teruk kan. There was no cake, no card no celebration. Double teruk rite.

The reasons it tht a day before i went to Ikea and only came back at 11pm so i got no time and energy left out-like betul2 terbongkang. However I should stopped nearby and find somtin for him rite. At least a card. bukan susah sangat pun the curve depan tu jer and ikano is just beside Ikea kannn. Donno y but i really cant think straight that nite. Rasa teruk gila.... i know B wont take it seriously because he is not a type yang u ner celebrate and setup a BD party for him, he prefer to celebrate at home and only us.

But,the wife was so bengap mentega...i cant accept how i react to this....I donno whether i took it for granted or what but to be honest my brain n physical really tired tht nite. Yaa,, it might be just another excuses from me and i blaming myself for this. To make it worse, the BD Boy who deserved to receive a gift came back home with surprises for the wife. I'm touched by him. All this while he was busy compiling our engagement pics, akad nikah pics sanding pics and receptions pics. Huhuuuhu...and i left with nothing to suprise him on his BD.

He never complaint this but i really feel i am a bad companion. I know i still can celebrate this weekend but of course it is belated already. i m goin to regret this for a whole year. B if u eva read this, i am so sorry and hope u understand. i m not goin to blame my pregnancy hormone and i will take the blame. i sayang u tawww!!!!

Thursday, March 3, 2011

Celebration

Now is March already. Month of celebration... A pokai month actually because this month is going to be My Dear Hubby's Birthday, my niece, my Bro and my BIL's Birthday. Haaaaa.... Pastu bulan nie jugakla i punya insurance keta sama itu roadtax tamat. Duit jugak tue....Aiyoooo botak, botak. Sibbaik tadak saman. Bulan lepas laki i dah bayarkan...

Tapi Alhamdulillah...anak itukan rezki. I always say that and it is proven actually. Semenjak mengandung nie rezki me and Biy Alhamdulillah murah. Idok ler kaya raya sampai bleh beli designer handbags 2,3,4. Tapi bolehla menyimpan sedikit2 sebab biasanya gaji yang diterima sekadar transit dalam account jer...lalu pastu keluar macam air. Lepas bayar rumah, bil utiliti, kereta dan pelbagai pinjaman maka.....pokaila. Untuk itu perlu gigih bekerja demi kehidupan. Nak pulak duduk di KL nie, dasat! tol merata tempat, jamn situ sini...sale sentiasa (wahhh tiba2)

Sungguhpun begitu, percayala anak itu pembawa rezeki. Satu masa pernah takut untuk mempunyai zuriat sebab konon nak stable dulu la dan berbagai la alasan nyer. But i'm amaze with His blessing...bila me mengandung nie syukur Alhamdulillah and it change my perspective. So my fren yang takut nak beranak tue dan jadikan alasan kewangan sebagai penghalang- janganla begitu. Percaya pada Allah dan setiap orang itu ada rezeki dia masing2. Hidup sekadar yang mampu. Orang kerja kilang pun mampu miliki zuriat,(ramai lak tue) mampu jer besarkan anak2 InsyaAllah kita juga kan. Chaiyokk

Jauh dah melalut nie dari tajuk asal- Celebration. Nak kasi apa yea untuk suami terchintaaaa?masalah nie, if tanya dia nak apa- asik minta boot bola or futsal lah. takkan tiap tahun kasi benda yg sama. Boringkan. Any idea?Anak buah i sorang lagi nie pun satu, macam dah miliki everything jer...tak reti la nk beli barang budak remaja gila korea sekarang nie. Bro bujang i sorang tue pun sama gak...blanja makan cukup la dok sama BIL...

Asal la korang semua ni lahir bulan Mac ekkk???!!!

Wednesday, March 2, 2011

Al-Fatihah

Berat sungguh dugaan itu. Semoga tabah hadapinya buat isterinya W Mohd Fadzil. Pagi ini kekalutan melanda diri, serba tak kena rasanya. Rupanya perkabaran teman pengajianku telah kembali ke Rahmatullah. Kali terakhir berjumpa dengan arwah mungkin 5 tahun dulu, tapi wajahnya masih dalam ingatan.

Semoga arwah dicucuri limpah rahmat dari yang Esa. Aduhhh berat sungguh dugaan ini. Arwah baru sahaja dikurniakan cahaya mata kedua yang baru berusia 4 bulan. Juga baru saja pulang ke Tanah Air dari tugasan di Pakistan. Tuhan memang lebih menyayanginya.

Sempat singgah sebentar di Blog tulisan nukilan hatinya-Nafastari...bergenang air mata mambaca nukilan arwah buat anak-anaknya. Aduh....kehilangan itu sangat memeritkan bukan?merobek jantung meruntuh semangat. Namun kita pasti akan kembali mengadap ilahi dan kehilangan itu pasti dirasai.