Wednesday, January 26, 2011

Local beef

Tarrrraaa.. ini rupa local beef steak ciptaan i. B kata emmm...lembut daging nie..Padahal dia tak tahu mcm mn i tai chi daging nie. Siap deco dengan bay leaf lagi. Menu nasi goreng tak ketinggalan, sebabnya mana husband i kenyang if xmkn nasi. Yang dalam mangkuk tue adalah mushroom sos. Tadak salad yea! Bazir jer, b xmkn pun salad and i just guna jer apa bahan yg ada di dapur.

Licin sudah....Bagus!

Sunday, January 23, 2011

Weekend

Weekend yang memenatkan. Semalam kenduri di Temerloh, anak buah hubby kawen,sibbaik gulai daging dia sedapppp.sampai jer terus melantak tak ingat pun nk ambil gambar pengantin. Kami sampai waktu Zuhur, tapi time tu lauk pun mcm dah xbertambah lagi dah and pengantin dah cabut veil n bulu mata pelesu....wonder gak kul berapa prime event nyer coz by 3pm ada yang baru sampai dari jauh mcm kami ni dah ner p carik nasi di dapur. Tempat berbeza Adat pun berbeza la kot dak.

Balik dari Temerloh, B drift ke KL lak, apa lagi demi kasut bola nyerla. Malam tu lak social gath. Tapi korum mcm mengecil, xpea nnti elyn tambah dgn anak2 lak in future. Lain lak rasa. Bila dah kahwin nie mcm ada gap sedangkan kami kawin between friends...Yea la dulu, leh jer main tibai2 kan, tapi sekarang ner behave sket - nak mengata isteri kang suami lak terasa and vice versa. I miss good old days la...but i couldnt turn back time. Nanti jadik mama bleh lepak malam2 lagi tak?hemmmm.....

Arini lak misi dan visi nak cari bedding for baby. Kami sengaja menyebok dengan ah Moi shopping for CNY ala kata satu M'sia kan. Tapi kami xshopping byk pun. Xberkenan...padahal sehari suntuk duk tawaf OU tuh tapi kami saling merajuk bila cakap pasal stroller, padahal bukan nk beli stroller lagi pun. Adeiiii yaiii....Boleh dkatakan macam tak beli pape lagi la.

Petang B sempat request nk mkn steak homemade...dalam duk merajuk pun mengadakan!nie tgh marinate daging, tengoklah if rupanya semenggah i post here if not kami hadamkan aje! Guna daging local tau, bukan dari India apatah lagi dari Australia atau NZealand. Kami g kenduri kat temerloh dapat daging yea sebab Tuan Rumah Taukeh Lembuuuu...

Kaki ni toksah cakapla memang dh berdenyut2 penat. Tak sabar nak balik klate berurut. Agak2 lelaki tahu tak macam mana sebenarnya rasa dan perasaan mengandung nie ek?Mesti la takkan sebab mereka tak mungkin akan mengandung!

Monday, January 17, 2011

Baby Stuff

Alhamdulillah i'm in my 25 weeks now. 1st trimester was super challenging for me ,somehow Allah made it easier for us. The baby is now happily kicking my tummy whenever the baby wish to do so-at the baby own pleasure. I m happy to feel it because at least i know my baby is ok. But sometimes people will see my uneasy reflex because im surprise with the activation.

i m quite worried actually, because i will reach 7 months pregnant in a few weeks time but i havent bought a single thing for the baby yet. Yes, not even a thing. Hahahah...should i be panic now? No need rite. Cool MAMA. heheheheeecool sangat!!! But one of my friend did tell me that by reaching 7 months pregnant you can actually delivered at anytime. OHHH Noooo....!i can find the truth in the statement-However i m trying and controlling myself not to be over excited due to some reasons that is y we are very slow and snail.

Another reason is that we dont know where to start- what to shop-what is the most essential needs for the baby. Lain lak dari shopping barang kahwin dulu ek. may be because shopping barang kahwin i know what i want, but for the baby i cant read the feelings and the needs yet. However i believe every single parents always want the best for the kid and that is how i will be guided. I managed to browes few web on 'newborn checklist' and it's very helpful to us. Some site that i find useful for us are like littlewhiz.com and mothercare. com.my i will start from list lah.

I believe i will be on track soon with the useful website and not to forget with the golden advise from friends and family too. First hand experience by them are valuable rite. Therefore i wish there will be more time for me to find the baby stuff, more sales out there and nice and cute stuff for us AND more money for us to spend more energy to walk and being healthy. lalalalalala....

Saturday, January 1, 2011

Welcome 2011

Happy New Year everybody...hope this year filled with peace, love, joy and fabulous. We did not celebrate NY eve pun seperti sebelum2 ni...dah tua kot for nite life. B dengan rutin futsal nyer n i dgn rutin i which is tido...hehehe. But tomorrow we will try to make time together.

Few hours before leaving 2010 i just realized something that i used to do before but had missed out for a year which is to pamper yourself. When i recalled i thing i never go to spa or doing beauty treatment in year 2010. From now on i think i'l better make it as a routine because the treatement really can rejuvenate and refresh me...cuma soalnya masa...tadi pegi 2 jam ajer pun, balik2 aje en.suami dah bising....lepas ni bila dh beranak pinak mcm mana yea? but i need time for myself!

Just to inform, i m happy with my new hair do. Tapi takleh la nak tayang sini kan,,,i kan dah pakai tudung litup giteww. Alhamdulillah. So i consider it is a great start for this year. Cuma yang tak best i dh takot tgk full morror coz i m very big now...huhuhu tidakkkkkkk......btenang2! im just about 5 months pregnant and i cant imagine how is my body figure for the next 4 months...aduiiii bisakah kurus kembali???horror nk pikir

Tapi takpea, i tetap bsyukur atas kesihatan dan perkembangan yang memberangsangkan ini. hehehe... ok lah skrg pun dh jam 3.30pagi, nak p bkemas sat pastu nk sambung tido lak...chowww.