Friday, August 13, 2010

Bersalah nyer saya

Macam mana dgn puasa dan juadah berbuka anda? Saya ok ok sajala. Memandangkan still batuk2 and sakit dada, so cookingdrive saya agak menurun di bulan ramadhan ini.keterbatasan pernafasan dan tastebud yang sangat teruk. Maknanya saya belum sihat sepenuhnya.

Yang menjadi mangsa tentunya suamiku. Sian dia. I wish i cepat sembuh. Like semalam, i did masak daging kicap for buka puasa as requested, tapi tah mcm mana tak cukup untuk stock sahur.Alahai...pk punya pk nk mkn apa so i decided untuk beli nasi goreng for him.

Yang sedih nyer bila bgn kul5 nk sahur,,,nasi tue dh la mcm melekit coz mayb beruap dalam polystrine tue ala ala nak basi laaa walhal beli kul 11 dah tue n pedas ya rabbi ampunnn...memang nasi goreng cili la, eiii dasattt i yg suka pedas nie pun xsanggup nk mkn apatah lagi B yang tak tahan pedas. I tgk dia mkn beberapa sudu jer. Xtau la mcm mana dia sekarang nie. Mesti melepek sebab xbtenaga. Laki i bab puasa memang tak kental. Tapi bab lain dio mmg kental. Hahhaha...ala lakikan puasa setahun sekali joo itu pun 30 ari. I rasa bab puasa perempuan lagi kentalkan.

Aaaa rasa bersalah yang amat sangat. Sibbaik esok dh weeken yeyyy,,,so leh masak puas2 n kegemaran mengikut rasa tekak. Harap2 i makin sihat. Xlarat la batuk2 mcm nie, semput n penat....sampai lelah dh sekarang. Adeiiihhh....dahagala....6jam stgh lagi sabar noxx.

Tuesday, August 10, 2010

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan

Esok ingat yea PUASA..jangan lak ada yang turun Bfas esok.
Me skrg tak sihat sgt..batuk2 tapi InsyaAllah ibadah puasa akan tetap dilaksanakan. Pelikla tahun nie, kesihatan mmg teruk sekali. Xmerungut pun cuma mayb tahun ni bukan tahun i.

Teruja nk berpuasa..Harap semuanya lancar dan baik. Baju raya satu pun tak jahit. Niat nak beli ready made jer..itupun kalu muat. Jadi kenala bdiet. SEMOGA SAYA BERJAYA.

Macam mana dgn dinner FLORA & FAUNA? HAaa...i dpt Mc pada hari kejadian, jadi tidak mampu ke sana. Sedih? tak langsung. Sakit jadi macam mana nk melaramkan. Takpeala panjang umur tahun depan dinner lagi dop.

Owh nk war-warkan. Jualan biskut raya dah bermula. I belum tekan minyak pulun lagi. Juga bergantung kepada kesihatan. Tempahan mmg dah buka yea. nak cepat boleh nak lambat pun boleh. Anytime beb.

Suami mcm-mcm dh request untuk puasa nie. Mengalahkan budak kecik puasa..Ishkk ishkk...pening gak mencari resipi untuk juadah berbuka...nampak nyer untuk tidak peningkan kepala kita beli jelaaa senangkan..hahhaha

Okla setakat ini saja dulu bersiaran...semoga bulan ini memberi keberkatan pada kita semua aminnn... pada rakan sahabat handai, saudara mara jauh dekat selamat berpuasa, tingkatkan ibadah kurangkan bergosip!muahaahahha...cubaaaaa k!