Monday, July 26, 2010

Laksa Penang

Sabtu lalu yang membahagiakan. Kenapa bahagia? sebab i punya waktu memasak. Masak apa? Buat laksa penang. Seronok yang amat sangat sebab menjadi. Siap hantarkan pada SIL lagi. Maknanya berjaya la tue, if not macam seganlah nk kasi if tak sedapkan. Trima kasih pada Kak nor yang sudi bkongsi resipi. Memang menyengat ahh resipi ni, mudah dan yang penting sedappppp. Pendek kata yang makan rasa puas hati dan yang masak pun puas hatiii...cukuppppp rasa! Those yang nk resipi pls refer to kak nor. Mekasih yea kak nor tumpang kongsi resipi yea, minta izin.





Eksibit 1: Kuah Laksa pinang yang dibuat daripada 2 kilo ikan kembung..Betul2 Ho Liaow!


Eksibit 2: rencah rencah penting yang memberi kick to the taste



Eksibit 3: Home made is da best eva!

Nie first time buat laksa. Sebab itu impress dengan rasanya. Ala buat laksa nie tak susah pun kan. Janji jangan kedekut ikan, Tgk tu ikan ketul2 lagi. Buat sendiri harus la lumayankan, bukan nk jual nie. Okla next week hope leh masak lagi, plan for somtin italiano...walaaa






No comments:

Post a Comment