Sunday, July 18, 2010

Begitu sahaja akhirnya?

Amat sediih....semudah itu lafaznya. Walau i bukan mangsanya tapi beban itu dirasai..Mungkin kamu tak faham apa yang ku 'racaukan' (ada ker word nie?) Tapi mari kita sama-sama bayangkan apa rasanya?

Perkahwinan atas dasar 'CINTA' ,tak kira la berapa jam, hari, bulan, tahun kurun atau abad...menjadi SECRET ADMIRE sejak bertahun2 lama...cinta dalam diam konon...SAMPAH betul!

Saat ijab dan kabul,kemeriahan terasa, kesyukuran dipanjatkan atas cinta lama tercapai..yang diidamkan selama ini menjadi milik ABADI. Namun usia perkahwinan belum mencecah sepurnama, semudah itu dilafazkan kata CERAI...Astaghfirullah...kenapa seZALIM itu yea?

Mana perginya kata 'andai cinta ini ditolak akan ku tunggu dia bertahun lamanya hingga pintu hatinya terbuka untuk ku??!!!' Semudah itu tinggalkan apa yang di GILA-GILA kan selama ini. PROVOKASI menyentap akalmu, AMARAH mengusik pertimbanganmu...kenapa?

Kenapa titik persefahaman itu susah dicari?adakah telah dicari?atau EGO diri mengaburi CINTA?Mestikah akhirannya begini?Walau apa pun alasannya, pertalian itu patut dipertahankan. Anak yang baik belum tentu menjanjikan dia suami yang baik-begitu juga wajah yang lembut belum menjanjikan kepatuhan telunjukmu.

Bukan memihak sesiapa tapi AKU tak faham...kenapa semudah itu CINTA berakhir????lenyap begitu sahaja hanya kerana watak2 sampingan seperti yang ada dalam slot drama kekeluargaan?Sedangkan antara KAMU dan KAMU tiada masalah. IBUBAPA isu yang besar, ADIK BERADIK isu yang besar, MAK SAUDARA isu yang besar ANAK isu yang besar WANG isu yang besar....jadi,,,,mana letaknya CINTA yang di AGUNG kan selama ini???

Siapa boleh jawab? tiada siapakan, kerana bahtera itu kamu yang kemudikan..jadi andai karam PERSETAN kan saja DIRI mu!

3 comments:

  1. aku dari dulu terngiang-ngiang kata lecturer mdm noraini hat ajar family law:
    kalau jodoh Tuhan kata takat tu je..takat tu je lah...

    dan aku tahu ni ayat sedap hati...

    ReplyDelete
  2. sedihnye... time nak, semua sanggup, time taknak senang je campak!

    ReplyDelete
  3. DD & Lina : tetap tak faham,,,mana cinta itu pergi????kenapa bleh jadi begitu???kenapa kenapa kenapa????

    ReplyDelete