Friday, May 28, 2010

Seriau

3 jam lalu sewaktu dalam perjalan ke William telah meyaksikan satu kecelakaan jalanraye secara live.. Seriau & Ngeri yang amat. Walaupun sebelum ni memang dijamu dengan gambar2 aftermath kemalangan tapi perasaannya berbeza bila mata kepala ini menyaksikan detik cemas dan ngeri itu.

Mula la i risaukan my hubby yang baru aja kembali berentap dengan 'Oren hoppers' berusia seminggu dia tue (motor baru B). Sebagai penunggang motor di Kota Metropolitan ni sangat la tinggi risikonya. Hanya tuhan aja yang tahu kerisauan diri ini lantas akan melakukan apa aja untuk pastikan semuanya selamat. Ada yang memberi komen yang me agak superstitious bila minta dibuatkan air tawar untuk motor baru B...Actually aku pun tak percaya betapa ortodok nya me. Tapi i will do apa saja untuk menenangkan keresahan ini...and with God willing hope everything will be fine. Aminnn..."Ya Allah lindungi la suami ku"

Berbalik pula pada kemalangan yang sempat ku saksikan sekilas pandang tadi. Mula2 nampak sebuah motor ini yang agak laju n mengekori sebuah kereta Saga putih if tak silap dalam jarak dekat. Then sekelip mata tetiba motor itu seperti hilang kawalan and nampak dia macam nak elak dari melanggar kereta itu-macam tak stabil, rasanya motor itu bergesel dengan kereta dan menyebabkan kemudian motor itu terbabas dan i sempat tengok penunggang motor itu melambung serta dengar hentaman bunyi yang kuat.

Tak tahula macam mana keadaan penunggang tu. Kami tak berhenti pun sebab kami di lane paling laju. Hopefully penunggang itu landing atas bahu jalan sebab if dia jatuh atas jalan, tak tahula nasib dia macam mana kerana kereta di belakang sangat laju....ngeri ngeri...

Jika nk dikira, suppose i macam dah biasa dijamu dengan gambar2 mangsa kemalangan memandangkan my jobscope memang berkehendakkan begitu. Paling spoil ialah apabila pagi2 hari yang ceria dan gumbira tetiba bila stat buat keja direfer lak dengan gambar2 nyeri...terus spoil seharian...nk buat camne, i memang tak tahan nengok gambar2 yang ngeri...

Tapi syukurla tak lama lagi i takkan berhadapan dengan juada juadah yang tak best nie lagi kerana i will be in my ner ofis sooooonnnn....

No comments:

Post a Comment