Tuesday, May 18, 2010

Rujuk

Laki ku gila talak...nasib baik dalam tempoh i'ddah lagi so bleh rujuk kembali. Dahla mengganggur berminggu-minggu dah ishk..ishk..ishkk
Ooppss kami tak penah bercerai yea dan dia bukan gila talak pada i tetapi Opis lamanya.Sib baik bos masih sayangkan dio dan kasi offer lebih lumayan dari ofis barunya (yang mana baru yang mana lama pun dah confuse) Mekaceh pd GG sebab terima laki ku yang telah "betray" hahahaa...
Walaupun benefit di opis ini tak bayak (tak banyak ker takda langsung ekk?) Tapi B kata dia lebih tenang dan senang keja di tempat yang tidak hiruk pikuk seperti di Midvalley. sekarang dia akan kembali ke Damansara yang dikatakan kawaasan elite and private..Elite kerrr???
Sebenarnya dah pujuk minta B bertahan sebab i kagum dengan benefit yang disediakan...tapi nampaknya laki ku disfunction di situ kerana terlalu hingar bingar terutama waktu makan. I leh faham macam mana B rasa tapi tak expect ia boleh menganggu B begitu sekali...ahhhh manja sungguh laki ku.LIKES U!
Now i think i know him better. Dulu memang tau dia tak suka g tempat2 org ramai. So walaupun kami ini tak berada..or tak berduit tapi sangatlah jarang kami nak bershopping time org2 ramai sampai tak leh tgk barang dan nak kena berebut2. Say good bye to YES.
Postmorterm yang i buat nape laki i tak leh tahan dgn enviroment tempat keja baru dia:
1. Susah nak makan waktu tghari. Situasi : Pernah pergi di food court midvalley on weekend tak? Haaaa itu la yang perlu b hadapi hari2, ner berebut tempat dan share seat with org yang tak dikenali. Ner Control Macho la. Kesan: dia kehilangan selera makan dan gejala kemurungan kerana tak leh enjoy lunch break dia to the maximum.
2. Susah nak sembahyang. Situasi : Dah la lunch break ner berebut. Nak sembayang sure tak sempat from 1-2 pm. Jadi nak sembahyang kemudian ner sorok2...takot kantoi dgn bos. Kesan: hati tak tenang.Ishkk..ishkkk ishkkk...tak patut tak patut
3. Masih pasal sembahyang, time nk sembahyang jumaat Situasi: jalan jem. Yeahh midvalley kan...Kesan: darurat jadi tak payah sembahyang.Ishkk ishkk tak patut.
4. Terpaksa lalui Fed h/way utk ke opis. Situasi: Ner bgn awal dan gerak awal kerana sangat jemn Kesan: Selalu clock in lambat
5. Terpaksa bangun awal kerana waktu kerja 8.30 to 5.45 Situasi: Ner bangun awal Kesan: Lambat masuk opis sebab tak biasa tido awal dan bangun awal.
Nie antara alasan lah. Tapi teringat my conversation dgn MIL bila i maklumkan anak manjanya tukar tpt kerja, benda perkara di tanya adalah senang ker nak sembahyang tpt baru tue? So i rasa lega sebab B back off because of those reasons. Walaupun sound remeh, tapi kesan besar iaitu gejala kemurungan.
Lepas jer dia tender 24 hr notice of resignation laki ku sangat gumbiraaaaaaaaaa....i m happy for him. Sekarang dia menganggur dan isterinya sedang mencari rezki di pejabat! Hahahaaa enjoy sakan laki i sekarang nie.

2 comments:

  1. hepi la biy dpt bekerjasama dgn GG balik..kuikuikui..

    ReplyDelete
  2. Hapi yg amat...bkilat-kilat mata dia

    ReplyDelete