Saturday, April 17, 2010

Fullhouse-Clark-Zen

April nie sangat la bz...tak terkejar dgn deadline yang ada. Weekend pun ner wat balik keja...sgt turn off kan...nasib badan nak wat camno! Tapi.kata jer wat balik keja tapi tak tersentuh pun lagi huahuahuahua... Tapi sempat lak g Pyramid hehehee suka nyahhh!!!!


Dah janji ngan B nak belikan present dio yang long way over due tuh...shiannn dio...tq ayang sebab sabar menunggu dan memahami keadaan kesihatan Lyn yang upside down skrg nih.

Other then that I juga excited nk makan d "FULLHOUSE" sebab terkagum tgk deco dia..sangat English and white. Baru jer di buka early dis year i think - so ramai la yang nak mencuba sprti kami nie. Restaurant ini ala2 Korean,,so interior pun comey mcm budak2 korea and sangat english gitew..jomlah layan gmbr!



Nie duk study menu...menu book's this restaurant impressive...taraaaaaaaaa!


Macam megazine pun yea gak...kat dalam macam komik..lupa nk snapped menu yang we all ordered..Jeng...jenggg..jenggg...posed jelitawan...jangan muntah yup!




One of the deco kat situ..comey kan...actually tempat nie luas,,,siap ada keta antik lagi tapi i tak g tour around pun...org ramai k!I think tpt nie suasana romantik and peaceful la...susah nk describe coz i suka interior dia jer sbnrnya..about food-sat lagi i citer bila tiba part tuh.

We ordered lunch set...it come with main course, iced lemon tea, mushroom soup and tart. Iced lemon Tea nie takda beza dgn tpt lain pun...sama jer rasa lemon and rasa tea...hihihihiiii i mean no extraordinary taste on it.

Ini mushroom soup..Taste: not bad, i like it..i m a big fan of mushroom. So i give credit to this soup. It is not like the instant soup..might be they used wild/white mushrooms kot and they put some almond flakes on top of it...good combination for me.

I ordered this, spaghetti and mushroom in white sauce... The taste was like the look-boringgg...really dissapointed!

and this was what my hubby ordered- Chiken Chop...the taste was not bad..Okla eatable...nak kate impressive tue lak la..tapi okla. If i ever turn back there again i would order dis.

Level of excitement getting low now..but the ambiece made me keep it up...heheheeehee tak peala food tak best pun sekurang kurangnya u feel good to be there.

The House was getting full...a place for chit chat and gossiping.

Muka bahagia sebab makanan dia sedap....i mean better then mine.

Disebabkan makanan i tak best..so i punya banyak masa untuk snapped gambar laki i...tapi takkan nk upload semua kot...kang korang menyampah lak.

It supposed to be tart! but we got these. layered cake i guess! Ermmm...taste: tak sedap!

There is one corner in the restaurant where they sell few korean merchandise...and i almost broke a mug...hihihihiiii b kata "Jange minndo". Opsss....

The ultimate purpose was to get this for my husband- A pair of clark shoe for my hubby...Sorry sayang for the delay..hope it is worth waiting.

Nie wajah kepenatan...wajah budak dah dapat barang yang dia nak lalu ingin pulang....mana bleh...! i still want to eat...i am craving for something sweet and choclaty...(ada ker word nie!blasah ajer) next we went to the Zen

Mocha Iced Blended for him and taraaaaaaaaaaaa.....for me!!!hheehheee

Lupa la apa namanya...Chocolate chateau ker apa tah..If d Vivo namanya volcanic tapi actually it is Molten Chocolate Cake...i love this very bery much... a dessert to die for!nyum nyum nyumm...serious it is marveles!




Vanilla sauce outside and melted chocolate inside..owhhhh......life was so goooooooooood that time.



Nota Kaki:

P/S: Disclaimer-The comment was based on my personal view and personal taste bud. It may differ from others.

Translation: Jange Minndo-Jangan usik/Ubah



3 comments:

  1. I dont know what's wrong with the fonts...malas nk minndo...it was auto changed...readable kan!

    ReplyDelete
  2. chocolate chateau itu kelihatan sungguh yummylicious sekali.

    ReplyDelete
  3. Benarrr benar sedappp.....tak tipuuu...tapi lg best mkn dgn ice cream spt di Vivo!

    ReplyDelete