Monday, April 26, 2010

Dah orang tu yang menang terima sajala...

Waktu dinner semalam bleh dikatakan waktu panas..yeala time tu sedang berlangsung perjumlahan undi di Hulu Selangor...saat kami mengambil tempat duduk di kedai makan diumumkan kerajaan memerintah yang menang. Ada aku kesah?! I memang mengambil sikap berkecuali...dan akan cuba seboleh2nya tidak membicangkan isu politik dalam blog i nie yea...coz for me politic is dirty..semua punya agenda dan kepentingan masing2 hatta siapa pun yang mewarisinya.

Tapi yang menyakitkan hati semalam ada satu meja di depan i yang masing2 muka macam pecah umah berperangai macam beruk masuk kampung sebaik saja diumumkan keputusan menjadi emo macam perempuan datang haid! Apakah...marah dek kerana yang disokong tak menang. Apa la tolol sangat-kalah tue kalah la...tk perlu beremosi siap pandai memandai tukar channel Astro 202. Pastu cakap kuat2 satu Malaysia (menganjing...saje la tue!)

For me kalau melayu tapi perangai tak melayu-ikut peradaban barat tak gemar la i kan..kalau kaum lain boleh berperangai lagi bagus Y not kan. Isu yang dibangkitkan sini bukan isu agama yea tapi isu morality. (Tetiba ingat subjek Jurisprudence) Betul la dah insaf dah tobat tapi kemusnahan telah berlaku...antara kamu dgn tuhan itu isu agama, masyarakat menilai morality kamu.

Berbalik pada geng pecah umah tadi-bila dah tukar channel tu mereka tak pulak menonton...saja nk tarik perhatian.Buat perangai jakun eeeiii menyampah n geram tau!!Nak marah marah la tapi jangan menyusahkan orang lain lak...ni yg i anti nie. Ikutkan i nk jer g tukar balik channel, tapi B larang..B kata tak guna "menyalak" macam mereka!

Terima la hakikat..jangan nak salahkan orang lain lak......hokeyyy...

1 comment: