Thursday, April 29, 2010

Sedih laaa mcm nie!

Sedih...macam mana bleh terjebak dengan orang kaya berkuasa berpangkat dan yang pentingkan diri sendiri...

Monday, April 26, 2010

Dah orang tu yang menang terima sajala...

Waktu dinner semalam bleh dikatakan waktu panas..yeala time tu sedang berlangsung perjumlahan undi di Hulu Selangor...saat kami mengambil tempat duduk di kedai makan diumumkan kerajaan memerintah yang menang. Ada aku kesah?! I memang mengambil sikap berkecuali...dan akan cuba seboleh2nya tidak membicangkan isu politik dalam blog i nie yea...coz for me politic is dirty..semua punya agenda dan kepentingan masing2 hatta siapa pun yang mewarisinya.

Tapi yang menyakitkan hati semalam ada satu meja di depan i yang masing2 muka macam pecah umah berperangai macam beruk masuk kampung sebaik saja diumumkan keputusan menjadi emo macam perempuan datang haid! Apakah...marah dek kerana yang disokong tak menang. Apa la tolol sangat-kalah tue kalah la...tk perlu beremosi siap pandai memandai tukar channel Astro 202. Pastu cakap kuat2 satu Malaysia (menganjing...saje la tue!)

For me kalau melayu tapi perangai tak melayu-ikut peradaban barat tak gemar la i kan..kalau kaum lain boleh berperangai lagi bagus Y not kan. Isu yang dibangkitkan sini bukan isu agama yea tapi isu morality. (Tetiba ingat subjek Jurisprudence) Betul la dah insaf dah tobat tapi kemusnahan telah berlaku...antara kamu dgn tuhan itu isu agama, masyarakat menilai morality kamu.

Berbalik pada geng pecah umah tadi-bila dah tukar channel tu mereka tak pulak menonton...saja nk tarik perhatian.Buat perangai jakun eeeiii menyampah n geram tau!!Nak marah marah la tapi jangan menyusahkan orang lain lak...ni yg i anti nie. Ikutkan i nk jer g tukar balik channel, tapi B larang..B kata tak guna "menyalak" macam mereka!

Terima la hakikat..jangan nak salahkan orang lain lak......hokeyyy...

Saturday, April 24, 2010

Berjaya Hills ooo...Berjaya Hills

Kami ke Berjaya Hills tadi...dengan semangat dan penuh harapan membawa beg pakaian dan bekalan makanan mahu bermalam di puncak Berjaya Hills...Sesampai di puncak me & B mengomel naper tak sejukkk??Expectation adalah seperti naik ke Cameron Highlands,,lalu kiciwa! Click Click click amik gmbr,,,pastu tak tau nk wat lg dh?..kalau overnite di situ alamak nyer mati kering kami coz takda aktiviti dh nk di buat...lepas 3 jam di sana kami pulang semula ke pangkal jalan...

Takmau komen apa2 la...naz dh kata dh bosan tapi g jugok...degil! tapi kira puas hati la kami ada gak gmbr depan Colmar Tropicale sebab situ jer yg lawa. Ke Japanese house gak...panas mak aiii,,,takdak makna nya nyah nk pakai kimonno tuh...kita g jepun betul2 baru pakai keh...ni umah loklok. Rabbit park tak g ahh bucuk! i dont like. Horse Trail pun tak g...i dont like animals...dulu dh penah naik,,,seminggu ner ejek ngan dd sebab masa panjat kuda tue i siap meniarap atas kuda tuh,,,ish ishh sian kuda tue.

We all g Botanical park...amik amik amik gambar,,,peluh lencun. Decided untuk pulang ke rumah.Tak sanggup bmalam sini cam tak berbaloi baik bermalam di Genting. I Tido sepanjang jalan balik. Sampai di Gomabk B kejutkan nk singgah Carefour Wangsa Maju sat(mengimbas memori silam gitewww) then balik ke umah makan maggi..huhhh wekend get away sungguh. Esk golek2 jer kat umah!

Jom layan gambar kembang kempis...kembang kembang kembang




Entrance Colmar Tropicale
Cak pong cak pongggg...

Iklan ini tak dibayar....


Pancing anak itik...apa kelas kan...pancingla anak ayam..no..no..no


Tak sampai feel duk Perancis la...bila la dapat g sana..ada bapak bapak hayam nk sponsor?



Centre of attraction-me myself and mine


Budget posing cenggini dapat sponsor g Perancissss..


Cantik ikan2 nie..rasa nk bawak balik jer


Dari jauh adala feel...sket sket


Memilih menuruni bukit tanpa menunggu shuttle yg tak berjadual datang


Aktiviti kreatif laki ku


Taraaa....reflection of ourselves

cakkk aaaaa.....

Copek...den copekkk...balik bergolek ahhh

Wednesday, April 21, 2010

Cuti yeayyy yeayy

Masalah menimbun...tapi tetap cuti esk...yeayyy seronok...tak kira tak kira!i need peaceful mind. otak jemn macam trafik di KL pepagi,Taula ari2 di trapik kan. Pagi tadi ntah nape-terdetik sesuatu dan airmata berjurai tak henti2,,,sewel kah aku?

Saturday, April 17, 2010

Fullhouse-Clark-Zen

April nie sangat la bz...tak terkejar dgn deadline yang ada. Weekend pun ner wat balik keja...sgt turn off kan...nasib badan nak wat camno! Tapi.kata jer wat balik keja tapi tak tersentuh pun lagi huahuahuahua... Tapi sempat lak g Pyramid hehehee suka nyahhh!!!!


Dah janji ngan B nak belikan present dio yang long way over due tuh...shiannn dio...tq ayang sebab sabar menunggu dan memahami keadaan kesihatan Lyn yang upside down skrg nih.

Other then that I juga excited nk makan d "FULLHOUSE" sebab terkagum tgk deco dia..sangat English and white. Baru jer di buka early dis year i think - so ramai la yang nak mencuba sprti kami nie. Restaurant ini ala2 Korean,,so interior pun comey mcm budak2 korea and sangat english gitew..jomlah layan gmbr!



Nie duk study menu...menu book's this restaurant impressive...taraaaaaaaaa!


Macam megazine pun yea gak...kat dalam macam komik..lupa nk snapped menu yang we all ordered..Jeng...jenggg..jenggg...posed jelitawan...jangan muntah yup!




One of the deco kat situ..comey kan...actually tempat nie luas,,,siap ada keta antik lagi tapi i tak g tour around pun...org ramai k!I think tpt nie suasana romantik and peaceful la...susah nk describe coz i suka interior dia jer sbnrnya..about food-sat lagi i citer bila tiba part tuh.

We ordered lunch set...it come with main course, iced lemon tea, mushroom soup and tart. Iced lemon Tea nie takda beza dgn tpt lain pun...sama jer rasa lemon and rasa tea...hihihihiiii i mean no extraordinary taste on it.

Ini mushroom soup..Taste: not bad, i like it..i m a big fan of mushroom. So i give credit to this soup. It is not like the instant soup..might be they used wild/white mushrooms kot and they put some almond flakes on top of it...good combination for me.

I ordered this, spaghetti and mushroom in white sauce... The taste was like the look-boringgg...really dissapointed!

and this was what my hubby ordered- Chiken Chop...the taste was not bad..Okla eatable...nak kate impressive tue lak la..tapi okla. If i ever turn back there again i would order dis.

Level of excitement getting low now..but the ambiece made me keep it up...heheheeehee tak peala food tak best pun sekurang kurangnya u feel good to be there.

The House was getting full...a place for chit chat and gossiping.

Muka bahagia sebab makanan dia sedap....i mean better then mine.

Disebabkan makanan i tak best..so i punya banyak masa untuk snapped gambar laki i...tapi takkan nk upload semua kot...kang korang menyampah lak.

It supposed to be tart! but we got these. layered cake i guess! Ermmm...taste: tak sedap!

There is one corner in the restaurant where they sell few korean merchandise...and i almost broke a mug...hihihihiiii b kata "Jange minndo". Opsss....

The ultimate purpose was to get this for my husband- A pair of clark shoe for my hubby...Sorry sayang for the delay..hope it is worth waiting.

Nie wajah kepenatan...wajah budak dah dapat barang yang dia nak lalu ingin pulang....mana bleh...! i still want to eat...i am craving for something sweet and choclaty...(ada ker word nie!blasah ajer) next we went to the Zen

Mocha Iced Blended for him and taraaaaaaaaaaaa.....for me!!!hheehheee

Lupa la apa namanya...Chocolate chateau ker apa tah..If d Vivo namanya volcanic tapi actually it is Molten Chocolate Cake...i love this very bery much... a dessert to die for!nyum nyum nyumm...serious it is marveles!




Vanilla sauce outside and melted chocolate inside..owhhhh......life was so goooooooooood that time.



Nota Kaki:

P/S: Disclaimer-The comment was based on my personal view and personal taste bud. It may differ from others.

Translation: Jange Minndo-Jangan usik/Ubah



Thursday, April 15, 2010

Kelahiran

Minggu ni byk dapat berita kelahiran..Congratz guys! Comel2 blaka...dan emosi saya tersentak lagi!Mana anak saya ekk?