Wednesday, March 24, 2010

Life can never be perfect

Ehh uols...i terkezut baca paper arini...bukan per..i pernah terkagum dengan miss X nie satu masa dulu.. Yeala dia punya package yang lengkap-cantik ala2 model giteww, memang dia pernah jadi model ponnn...pandaiiii...-pandai la sebab sama uni ngan i walaupun dia tak habiskan degree dio..ehhhh i pandai ker???owh itu topic lain. Yang penting waktu tue BF dio kayo...sekarang dah jadi laki dio pun. Kayo lak yang memang stock bleh beli helii lah. Punya bakat yang mengagumkan dan mempunyai daya penawrik.

So what else do you expect...bukankah itu sudah cukup sempurna???jadi sewaktu kedengaran dia nak quit uni i rasa no big deal lah. She has much more brighter life out there. Pernah gak terserempak dengan dia di shopping mall..so adorable..mestila dia dgn barangan branded nyer-kato kaya kan..meleleh air liur i tgk laki dio..ehh silap tgk handbag dio...ori ker???(laki dia nmpk tak matang lagi time tue)???ehhh isu lain ni.

Isu sebenarnya...terkezut dapat tau..umah tangga mereka telah bergoyah...ermmm duit banyak pun tak menjanjikan bahagia kan kan..kan..Rupa paras juga tidak menjanjikan apa2...tapi itula alkisahnya...i pernah adore dia...macam rasa bertuahnya hidup dia...senang jerr hidup dia...tapi yealakan langit tak selalu cerah...jadi kita perlu bersyukur dengan apa yang kita miliki dan bukannya menyalahkan yang Esa atas nasib malang kita ini...mungkin ada hikmah sebalik kesusahan, kepahitan dan kesengsaraan yang kita jalani...

Amboi ayat i macam peritnya idup i...tidak tidak tidak...! i bersyukur Alhamdulillah...tapi i simpati dengan dia dan dalam masa yang sama i menginsafi diri atas apa yang berlaku padanya.moga tidak terjadi pada diriku yang kerdil ini.Aminnnn

No comments:

Post a Comment