Monday, March 29, 2010

Izinkan saya...

Saya nak lepaskan kemarahan jap!

Saya bengang dengan sweet caramel saya-skrg dh tak sweet lagi dh...dia bleh singgah di Cameron Highland tanpa saya dan menikmati Strwberi Eskrim di Raju's farm tanpa kehadiranku..owhhh suamiku!

Saya bengang dengan semua orang yang tau nak appeal ajer...sedangkan wat kerja macam Taaaa*k. Dah jelas terang dan nyata kamu gagal dan kamu ada jawapan untuk itu-straight forward...terimalah hakikat itu. I tak punya kepentingan apa2...u menang u dapat nama konon u la pandai dan dapat saratkan warga jail, u lak menang dapat duit dari client u...I tak ada kepentingan...dan itu seharusnya....Jadi sendiri jawab...jika buat kerja sekadar melepas batuk di tangga jangan nak bebankan orang lain lak. Baca sendiri dan nilai sendiri hasil kerja kamu. Jika sendiri baca pun tak puas hati jadi apatah lagi saya...hoookeyyy!

Kena g sembahyang nie....sejuk sket hati...Astaghfirullah

Tolonggg la fokus....

My sweet caramel is on his way back to KL..semoga dia selamat sampai ke pangkuanku Aminnn... Sekarang ni nak cuba fokus membuat kerja2 espacially nak wat "grounds"..tapi tengokla nie menyempat lagi (ada ker word nih?) update beloggg..ishkkk ishkk ishkk..
Kena g meditasi nih untuk mendapatkan titik fokus yang tepat...kalu ceng gini memang sampai bila pun tak siap alasan ku...fail pink dah menebal atas meja nie...counsel masuk menjelingg jer tgk fail keramat nie...Apo tgk2?nk tolong buat kan??
Kena siapkan gak sebab arini B balik so balik umah nanti tak perlu nak mengadap kerja nie dah mengadap dio jer...mata pun ngantukkk bangattt sebab semalam i was alone@home tapi takder la gurauan2 mistik pun cuma i jer yang takotkan diri sendiri...lalu susah nak pejam mata...apolllaaa!

Sunday, March 28, 2010

Raikan MAC


Ni orang2 penting yang menyambut bday di bulan MAC:

Bro Mat- 06/03
Hubby- 07/03
Elice - 15/03
Yaya- 19/03
My bro- 19/03 (not in the pic)





Comel tak?motiff???


Tak pantangg ekkk....














Layan gambar lah...steak B punya, spagetti i punya laaa...org lain punya dishes tak snap sbb tak sabar nak ngappp....


Waktu nie saya masih bpantang...tapi menu saya spagetti...duk jauh dari mama n kakak supaya mereka tak dgr apa yg order...bila dh smpai order takkan tak kasi mkn lak kan...hihihihihiii mengelat. Time nie i dah 2 minggu pantang kot...so okla kan....

Friday, March 26, 2010

No title...

Di hari jumaat yang mulia ini(mulia sebab dah dapat gaji)...daku tidak keluar u... malas sebab ado kes lagi petang ni.Banyak kerja2 yang long way over due...cuaca perit...perut tak best-pepagi lagi dah kena gastric...hurmmm

Sok my sweet caramel balik kg. Me tak ikot sebab still sakit2 badan nak travel jauh.Few days gakla dia balik coz my MIL tak sihat...So my weeken plan as follows:

1. nak g wat facial (tapi tak wat appointment lagi!!)
2. Nak g threading
3.kemas umah sket(impian nyer laa)
4.basuh kain+lipat kain+++hal berkaitan dgn kain(tak sukaaaaa)
5.Nak wat kek (yummyyy-orange kek kot as requested by hubby)
6.Baca fail2 (sapo suh tangguh keja=dah kena mengadap kerja di hari minggu..potong betulla)
7.Nk pujuk my sis temankan i shopping sedikit barang keinginan...

rindu mama la...nk cal mama la..xoxo

Status as per SUNDAY 28/3/2010:
1. Undone
2. Checked
3. Checked
4. Checked
5. In progress:revised to Creme Caramel
6. Undone
7.Checked

Wahahaaa kagummm...cuma task yg paling penting #6 remain undone...ayoooo esok dh ner wi decision...chaaaayukkkk

Thursday, March 25, 2010

Me....

Hoooreyyy arini pay day! mesti bersorak gumbira mcm budak darjah satu dapat eis krim...sebab bulan lepas dapat gaji awal jadi bulan ni kewangan amat laaa nazak.. Tapi yang tak best nyer semalam tayar keta saya pancit...memang tak ada angin langsunggg...sib baik ada sweet caramel i tuh. walaupun dio baru pulang dari bermain futsal dengan masculine sweat nyer yang masih belum kering dio dengan rela hati menukar tayar keretaku...yeala if bukan dia sapa lagi nak tukarkan..tanggungjawab tuh!

Oleh itu hari ini i rembat keta dio...and dio pun tanak kasi i bawa keta dengan tayar spare..Kejap tadi dia dh g tampalkan..sib baik leh tampal jer...Selamattt... Yang tak selamatnya nak citer kisah rambutku...kan dah berzaman i nak ptg rambutkan-i nk kabarkan i dh berjaya potong rambut pendek paras leher gitu...tapi sangatlahhh jahanammmmm hasilnya.

Nampaknya i tak penah belajar dari pengalaman...i shld go to the establish hair stylist..ni tidak, i g saloon dekat umah i jer yang baru dirasmikan sebulan lalu...Jadi hasilnya seperti budak kecik umur 3 tahun dapat pensil warna lahhh(sila bayangkan). Sowri i m not going to paste my new terbabboooo punya hair...ayat biasala..i mesti nak letak gambar i yg ala jelitawan jer untuk tatapan...bukan apa takot kowrang muntah hijau lak tgk gambar pecah i kannnn...To be positive: takpeala rambut akan tumbuh balik...lagi pun i kan nak jadi muslimah yang kushuk dan tawaduk so this if da opportunity for me to cover my head completely dari duk pakai tudung nak tanak i tue(next2 n3 la i paste tdg cmne yg i istilahkn tudung nk tak nak tu) or i langsung xpakai tudung-togel gitue jerrr heheheheeee.

What else nk citer yea...tetiba ngantuk lalu buntu nk citer apa...keja byk yg dh due...tp mood utk buat tak tiba2....Owhh Alhamdulillah saya sudah boleh dikatakan sihat mentally and physically cuma kekadang jer it just struck my mind but i think i can handle it now...nantila i citer nape i bleh positive...mls dah nk type.

Wednesday, March 24, 2010

Life can never be perfect

Ehh uols...i terkezut baca paper arini...bukan per..i pernah terkagum dengan miss X nie satu masa dulu.. Yeala dia punya package yang lengkap-cantik ala2 model giteww, memang dia pernah jadi model ponnn...pandaiiii...-pandai la sebab sama uni ngan i walaupun dia tak habiskan degree dio..ehhhh i pandai ker???owh itu topic lain. Yang penting waktu tue BF dio kayo...sekarang dah jadi laki dio pun. Kayo lak yang memang stock bleh beli helii lah. Punya bakat yang mengagumkan dan mempunyai daya penawrik.

So what else do you expect...bukankah itu sudah cukup sempurna???jadi sewaktu kedengaran dia nak quit uni i rasa no big deal lah. She has much more brighter life out there. Pernah gak terserempak dengan dia di shopping mall..so adorable..mestila dia dgn barangan branded nyer-kato kaya kan..meleleh air liur i tgk laki dio..ehh silap tgk handbag dio...ori ker???(laki dia nmpk tak matang lagi time tue)???ehhh isu lain ni.

Isu sebenarnya...terkezut dapat tau..umah tangga mereka telah bergoyah...ermmm duit banyak pun tak menjanjikan bahagia kan kan..kan..Rupa paras juga tidak menjanjikan apa2...tapi itula alkisahnya...i pernah adore dia...macam rasa bertuahnya hidup dia...senang jerr hidup dia...tapi yealakan langit tak selalu cerah...jadi kita perlu bersyukur dengan apa yang kita miliki dan bukannya menyalahkan yang Esa atas nasib malang kita ini...mungkin ada hikmah sebalik kesusahan, kepahitan dan kesengsaraan yang kita jalani...

Amboi ayat i macam peritnya idup i...tidak tidak tidak...! i bersyukur Alhamdulillah...tapi i simpati dengan dia dan dalam masa yang sama i menginsafi diri atas apa yang berlaku padanya.moga tidak terjadi pada diriku yang kerdil ini.Aminnnn

Friday, March 19, 2010

Boleh tak...

Jangan tanya kenapa lama tak nampak saye.

Jangan tanya kenapa saya cuti

Jangan paksa saya cerita bila saya tak mau cerita

Jangan tegur kenapa saya pucat

jangan....jangann...jangannn....


Bila nak tahu tanyakan aja pada orang lain..tidak pada saya kerana saya hanya senang bicara dengan orang yang saya rasa selesa aja. Saya bukan anti-social tetapi keadaan saya tak mengizinkan...bukan tidak menerima qada dan qadar tapi kamu tidak faham saya!Saya pinggirkan rasa saya bila mengadap kamu tapi bila sendirian itu urusan saya...cukuppppp....kata kata penyedap telinga atau kata kata penyedap rasa atau kata kata perbandingan tidak perlu untuk saya...kerana aku bukan kamu dan kamu bukan aku...

Jadi mana bisa kamu rasa apa yang aku rasa.

Wednesday, March 17, 2010

Tik tok tik tok....

Masa berdetik sangat lembab...
saya men'disfunction'kan myself from workszzz yang menimmmbunnnn...
Y? I m very tired and suffering muscle pain....
Y? Dont know..tak cukup zat kot...ahaxsss...cari alasan tanak pantang..

Tokleh! mok pesan suh pantang sekurang2 sebulan...pantang gapo nyoh!!!!
patey pateyyyy anok mano????!!!

Rasa nak demam la....ecehemmmmm...asik bersin jerrr...
Patutla mama & MIL isau sangat bila i need to drive myself to workstation
memang rasa sakit2 badanla...walaupun bowok keta auto...

Tapi tokleh la nak manjo manjo sangat, i m in KL...and my hubby also working
kami berdua sibuk...jadi takat sengal sengal tue ambo tahan jela...
Balik kijo ambo demam kurooo...i.e demam kejap sebab sakit urat...

Hanya tuhan saja yang tahu....

Sunday, March 14, 2010

Apa yang i nak buat bila sihat nanti

1. i nak masak menu kegemaran Biy:

-nak wat dessert berbagai seperti pudding caramel for my sweet caramel, triffle and moist choc cake,serta kuih bungkus idaman tekak!
-nak masak ayam tomato untuk Biy
-nak buat laksa johor yang best untuk diri sendiri yg taste seperti my ex-boss buatkan dulu.

2. i nak shopping sebab itu jer theraphy yang mujarab. I nak beli:
-handbeg idaman tapi tok sanggup ikat perot utk dapatkan.camni nie.....lainla waktu nak kawen dulu....
-beli kasut....ini i tok kisah....janji selesa!
-anak....eh silap! ini ner process sdri.

3. Excercise i.e jogging keliling playground depan umah (la konononnnnn!)

4. Nak makan sepuas hati,,,,makan apa yea....seafood lerrr!

5. Nak bercuti...bercuti lagi ker???tak cukup lagi?...ini bukan cuti, ini berpantang dek non!

Thursday, March 11, 2010

Sungguhla tak faham



Pelikkan manusia nie....mentang2 ada kedudukan dan pangkat semua nak senang dan pantas. Bukan takleh tolong tapi agak2 la sket...nie dah tahap muka tak malu dah nie...Hummmm........life never be fair!

Monday, March 8, 2010

Gerammmm nyer...

Saya nak masak untuk suami sayaaa....geram nyer...saya nak suprisekan dia...tapi apakan daya saya tidak boleh drive dan tidak dinasihatkan memasak kerana ia memerlukan pergerakan yang banyak...tapi saya tertekan duduk gini sambil duk tunggu FV saya berkembang....pokok2 saya lambat berbuah. chettt...sekarang baru nak start main kalau tak sblm ini tak heran pun. Siap suruh anak buah mainkan lagi... sekarang laki bini dah addicted! Terjerumus sudah...

Sunday, March 7, 2010

Kesian Biy

Hari ini bday my sweet caramel. Tapi sayangnya tak mampu buat apa2 kejutan untuk dia. Sungguhpun Biy tidak gemar celebration tapi lazimnya pasti ada sepotong kek atau hadiah dan sekurang-kurangnya sekeping kad....

Sungguh rasa bersalah...Lyn tahu Biy faham cuma rasa tak lengkap sebagai isteri bila begini....Maaf yea Biy. Bila Lyn 100% sihat nanti kita celebrate bday Biy sama.

Saturday, March 6, 2010

Layout

amacam layout ini, ok tak? B kata layout lama tu serabut n pening dia nk baca. That was y i changed to this. Betulla kan compared to the previous memang pening. Time tu pk nk glamour je. I m happy my hubby like this layout

Friday, March 5, 2010

Sweet dreams turned to horror....

Belum sempat umumkan berita gembira terpaksa pula telan berita pahit yang akan sentiasa dikenang selamanya. Sebenarnya 3 bulan lalu adalah saat yang paling indah in my life...sungguhpun tidak faham dengan perubahan body system ini namum waktu itu adalah detik yang terindah...saat itu paling manis dan sangat berharga. Kami berdua sangat teruja,,,setiap hari Biy akan group hug-maksudnya saling berpelukan (Me, B and the baby in my womb)...Biy takkan lupa pesan pada baby to be good to me....what a wonderful life.

Genap 3 bulan i decided to do my first checkup @ Sime Darby Med Ctre. Niat untuk buka rekod. Pagi itu memang rasa nervous...tapi ku kira itu hanya debaran seorang bakal ibu. Terpaksa menunggu lama kerana i just walk in dan tak buat temujanji awal2.

Jumpa je gynea first thing she did was to scan my baby....bila nampak baby itu rasa sangat terharu, unbelievable and almost crying.(masa 7 minggu scan tak nampak baby lagi cuma yg nampak sac aje)...but dr kata tak nampak heat beat baby. I ws blurred,,,,dlm kepala baby dh ada heartbeat ker 3 bulan???...Dr cuba lagi....tapi still x nmpk...dia nmpk confident...and now tell me all the possibilities....i cant believe it apatah lagi to accept or to agree with the dr although i know she know better then me.....Dr perasan yang aku spt tak percaya kata2 nya dan decide to do blood test to confirm.

Balik rumah aja me and hubby terus research about ''delay miscarriage', Sukar nak terima apatah lagi nak tempuhinya.....that moment i no longer feel that i m pregnant because the hormone start to drop down. However both of us decide that we will hold the baby, we got faith that our baby gonna survive.

2 days later we turned back to the hosp and i have to do blood test again. An hour later we received the bad news that my baby cld not make it based on betahmg result... It was gone about a month ago.I know the baby loves the mother and the father too much and didnt want to leave the womb and dont want the mother to feel sad.It let me feel tink and feel tht i m preggy without giving me any sign or hint that u are going to leave me. Thank you my little angel!

The dr adviced us to do 'Suction and evacuation' soonest because the baby was gone almost a month and it can endanger me. Cant describe my feeling that moment. I feel that the baby trying very best to hold to me and didnt wants to leave me. So Y shld i let it go,,,i should wait for it to happen naturally. At the same time i still tink what can i do to wake up the baby! dr told us that u can no longer hoping for miracle to happen....It has gone and shld let it go for ur own good.

I take the advice reluctantly and with my family support-mum,dad Biy and sis i went for D n C on the next day. i would describe it as a horror chapter of my life-physically and mentally traumatic....Now i m on my 3rd day confinement without a baby and very sad to end up like this!