Sunday, February 28, 2010

Esok harinya...

kejap je masa berdetik..esk harinya....terasa ingin tido dan bangun pada ari selasa aja...pretend to be noting wrong hapen and dont bother to know what happen. Bisakah? esok perlu diambil darah lagi sekali...mana ntah lagi nk dicucuk-lengan dua-dua belah dah biru ketu ni.

To my husband: tak usah kagum wit me coz definitely i m not that strong. Petandanya makin jelas dear....and its make me really upset.

Saturday, February 27, 2010

Bantu saya hadapi segala kemungkinan

Hari ini tak seperti yang dijangkakan. Patutla semalam emosi myself agak sentimental. Sesungguhnya ujian ini sangat melemahkan diri ini. Maaf belum sedia untuk umumkan di entri ini sebab musababnya. Bukan tidak telus tapi masih berharap dan tidak akan sesekali berhenti berharap. Harap bersabar-janji maklumkan bila semuanya pasti kelak.

Pada teman yang mungkin dapat menghidu seswatu yang tidak kena harap dapat doakan yang terbaik untuk elynn. I really need some miracle to happen and only Allah can help me......it is really hard to accept this pls support me guys!

Can't stop crying while thinking the possibilities, somehow i belief there must be reasons behind this cuma untuk menghadapinya memerlukan kekuatan bila harapan yang disandarkan terlalu menggunung tinggi.

Much thank you to my beloved husband... i know u are very sad as well as me and the best thing is that both of us hold to the same faith. We believe that it is going to survive rite.

Friday, February 26, 2010

Kenapa biarkan menunggu?

Yeayyy arini ari bermalasan di rumah. Tapi B ke ofis siapkan kerja. Ini sememangnya entri meluahkan rasa tidak puas hati kerana B janji nk balik jam 3 tapi sekarang udah lg 5min ke jam 4 dia masih belum mau pulang. Tetibo ado discussion ngan client...Apakah!

I marah sebab i belum take lunch lagi. Dah berbulan-bulan i tak masak dan tetiba arini disebabkan cuti,i terdetik nak masak untuk B. Kal B, tapi B kata lagi 1/2 jam lagi akan balik...tapi i dah mula pening2 n rasa gelodak angin bakal melanda. b suruh makan dulu i nak tunggu B gakkkk...tapi B lama lagi...hummmm

Petang dan malam ni i ada plan tersendiri...seperti ke saloon rambut untuk hair maintenance dan ada sambutan Maulidur Rasul di kejiranan...Tapi B tak balik lagi. Bila dia balik nanti mesti i rasa i perlu spent time dengan dia kerana sari suntuk dio mengadap kerjanya dan tidak mengadap i...jadi my plan akan terbantut untuk sekian kalinya.

ni tengah layan semua lagu2 Rossa di you-tube....lagi la rasa lara semacam jo...walhal i tau suami i kerja kuat untuk mencari rezki terutama sekali bagi ahli baru nanti. Tapi 3 ari lepas suami i janji nak bawa i g pyramid untuk sopping brg2 keperluan i...yea barang keperluan yea bukan kehendak...nampaknya i ner tunggu lagi laaaa...

Monday, February 22, 2010

Apakah...#@%$

Wakakaka padan muka seminggu bercuti langsung tak pk pasal kerja.
So arini first day @ ofis apa lagi macam lipas kudung dibuat nyer.
Dasat membuli diri sendiri. Nasib baik kesihatan mengizinkan
plus mengingatkan diri not to spoil my own mood on first day working
coz it will ruin my entire week.Chilllll

Biasanya bila bekerja akan kejap2 stand down,
ini tidak 3 jam setenggah rally non-stop.
Sib baik penyakit ala-ala pakinson ku itu semakin berkurangan Alhamdulillah.
Tidak cukup dengan itu petang sambung lagi..huhhuhhh kagum.
kalau la boss tau aku serajin ini mesti dia terharu...cheeewahhhh
(Ado dio kesahhh....???)

Balik kerja lak ado jer komitmen lain yang perlu diuruskan.
Yealaa komitmen terhadap keluarga lak kan.
Sampai kat umah dah kul 8 penat Ya Ammmpuuunnn....
balik umah dari ofis tadi bukan melenggang mak minah jer
siap bawa balik kerja lagi huyoooo kagum i.
Sebenarnya fail ini dah reput dibawa ke hulu dan ke hilir tapi tak terbuat
sehinggalah esok adalah hari untuk membentangkannya...
Ku harapkan percutian ke kampung memberi seribu kedamaian
rupanya membalik ajo ke sini membawa seribu tekanan lak. Jaihooo....

Sunday, February 21, 2010

Heavenly over indulged myself

4 days vacation in my lovely hometown was just ain't enough. Lovely food-lovely people-lovely stuff were just around the corner...owhhh owesome! My way back to Klate i listed down my fav food and i got it all....wonderful and fully satisfied with the authentic taste of kelantanesse.

On tuesday :

Bfast- Nasi berlauk K.Kerian (lauk ikan)
Lunch-Nasi Bryani Aiyman
Dinner-Mee goreng corner PCB

On wednesday :

Bfast- Nasi berlauk Kak Wok
Lunch - Nasi Chetti Meena kari
Dinner- Laksey PC

On Thursday :

Bfast-Nasi Dagang
Lunch-Kenduri Aqiqah (gulai kambing)
Dinner- Lauk kenduri tengah hari

On Friday :

Bfast- Nasi Dagang (Pasar tani)
- Kebab uddin (the size is getting smaller)
Lunch-Nasi Dagang (yes again! Tumpat punya lagi best!)
-Pulut mangga
-laksa penang
Dinner-Nasi kukus Jaimah (ni my hubby yg teringin)

Other then this my mum bought me young mango and a fruit known as buah gemeyeee...hummm i dont know what is the commercial name of this fruit but these two kind of fruit really can naturalize my uneasy after tasted bud.

On Saturday:
Bye...bye klate...huhuhuhuuu

Saturday, February 13, 2010

I need vacation


I m no longer understand my body system. Being disfunction from few activities really makes me mad and stressful. I m so sorry to friends and viewers to keep u guys waiting. Tq to fatin for reminding me that i have a blog to be updated. heheheeee

Dont know why but at this moment i really miss our previous vacation. Especially Bali trip and Singapore trip last year. Maybe because we havent go any where for quite sometime and might be because i cant go any where else for the whole of this year. wawawawawaaaaa i need to rest from now onwards!

Bali pics:
This was where we stayed. HOTEL THE VIRA BALI. Very nice place to stay. Just a distance from the coast and about 1 KM from centre town of Bali.

















Ini di Pura Taman Ayun
Ini lak di Pura Tanah Lot...sangat...sangatttt cantikkk