Tuesday, December 29, 2009

Hajat tercapai

Delicious @ Bangsar Village 2, Jalan Telawi Satu, Bangsar Baru, Kuala Lumpur

Hajat tercapai...seronok! Teruja dapat makan di sini akhirnya. Pernah baca dalam few blogs yang komen pasal food di sini sedap2 dan it is true! Sebelum ini my lunch gengs dah penah pergi tapi i tak itot...mayB i tgh diet kot time tu that is y didnt join them.

Lunch bersama colleague/geng tadi sangatlah menyelerakan. Di sebabkan portionnya yang besar jadi kami order 3 main course untuk dikongsi 4 orang. It is fun and save!

Kami makan Spagetti Cabonara, lasagna dan fish and chips...semuanya sedap2 belaka. LICINNNN...Minuman pula-Apple jus, Death Choc, Vanila shake...yummyyyy mouthwatering....love this place! We will come back to try more foods..heeheeheee

My Diet regime????gone with the wind..........

Balik lagi...

Tak sabar nak balik kg- YES AGAIN
melawat abah dan temankan abah ambil result dia...
Kami sangat suspen....

Doakan kesihatan abah yea!

Tuesday, December 22, 2009

Lara....

Lama tak berblog...
Tak ada mood dan idea untuk berblog....

Kerja pun malaszzz...
tak terkejar.... tak da inspirasi
harap sikap ni dapat dibuang jauh2

Ingin berubah-cuba berubah-terus berubah ke arah kebaikan dan kemuliaan..
Doakan semoga impian ini tercapai kerana i sedang mecari keredhaan...
Wahahaahaaa ayat muslimah gilerrr

Terpengaruh dengan Nur kasih ka???
Kakakaaaaa...tapi apa pun sememangnya i impikan suatu perubahan yang lebih baik
sempena awal muharam yang berlalu dan juga tahun baru yang bakal tiba...
semoga niat ini tercapai dan terpelihara..jangan hangat2 taik ciken ajo!

Berubah ke arah kebaikan itukan sesuatu yang baik....
Sampai bila mahu lara, jahil dan lalai...
Sekurang2nya niat itu ada dan berusaha kearah kebaikan...
Renung renungkannnn...dan selamat beramal....InsyaAllah

Monday, December 7, 2009

Pls pray for my dad...

He is in hospital now. Undergoing for few check up...all my siblings in hometown now - with my dad> except me! I inadvertently did not take leave. hoping and praying everything going to be ok. Today's check up Alhamdullilah he managed to go through it. Doctor discovered kidney failure. Something expected-he suffered this for ages and now it worsen.

Tomorrow he has to go for another check up and hope that is the last. Readers pls pray for my dad! I love him very much perhaps i m crying while typing this. Dont know how to discribe but he is the best father ever! He thinks a lot for us and do so much things to us. Without him i wont be what i am now and he is truly my inspirations and the backbone to my success.

He is getting older now and i m away from him. It is very hard to think about this and to accept this. I m the youngest in the family and always will be daddy's little daughter eventhough im married. Time passed by.... and we did not even realized how much time we wasted for neglecting our parents....

I m blaming myself because i m now rarely go back and everytime i went back home i usually very busy going here and there. Now there are less words between us. Dont know when the gaps come in......owhhh...i should sit beside him and at least massage him or talk with him. But honestly, i dont want to treat him like that!... i still want him to be my strong dad..the one who is very firm in his decision....protective, smart and stubborn....Owh....he is an old man now-that is the reality which i should learn to accept!


I think i l better go back!

Thursday, December 3, 2009

Selamat kembali

Raya Aidiladha tahun ini agak mencabar dari segenap aspek. Perjalanan pulang ke kg halaman sahaja memakan masa 12 jam (memang telah dijangka). Tetapi semangat dan ketahanan kelantanesse memang tak boleh dipersoalkan. Sungguh pun memakan masa berbelas2 jam kami akan tetap pulang ke kg gak walau untuk beraya 2 hari jooo! Yang bukan berasal dari klate mesti tak pernah lalui perjalanan sebegini dan tak tahan.hahaahaaaa chilled

Sampai je di sempadan klate baru nak bincang mana nk overnite. Kata sepakat diperolehi kami singgah di rumah i dan kemudian akan bermalam di rumah MIL. Ala jarak rumah kami hanya 15 min je. Jangan jeles...hihiiii untung kawen dengan orang senegerikan. Cuma orang akan menganggap i bermasalah, walhal i ok jer takat nak tido kan apo masalah nyer. Not a big deal lah. Biasala orang tengok kita punggah beg ke hulu dan ke hilir konon susah. tapi apa susah nyah tak mintak pun dek non bawakkan kannnn beg i dah ada roda...Nyah tak kisah so korang nape lak kisahhh...emo lak i. kwikwikwi

Kami tak lakukan ibadah korban tahun ni. Tapi InsyaAllah lain kali kami berhajat berbuat demikian-harap dimurahkan rezki. Mama and MIL jer yang korban tahun ni. Dah namanya korbankan so asik makan daging lembu aje ler. Kenduri sana sini pun makan daging huhuhhh...panassss

Hari kedua saya memenuhi beberapa undangan perkahwinan-tiada gambar diambil sebab malas nak bwa DSLR time ujan2. And malam tu lak hadiri berbeku. Lamb chop dia sangat sedap. Home recipi katanya. Dulu saya tak makan pun lamb tapi sekarang dah boleh makan sikit2. Baru tahu daging kambing atau biri2 boleh kuatkan daya ingatan.

Hari ketiga-dah nak balik kl..huhuhuhuuuuu walau pun cuti i masih ada 2 hari lagi tapi Biy nak masa untuk dia berehat sebelum mula kerja. Okla..no hal lah. Kami memilih untuk pulang melalui Kuala Terengganu-kerna lebih santai dan Biy nak singgah umah Sisters.

Kami bertolak dari Klate agak lmbt- jam 1 petang. Santai jer Biy pandu... lepas g rumah kakak2 Biy we all singgah di tepi pantai Marang lak. Picnic sana jap dengan bekal yang mama sediakan. Telan air liur jer tengok kopok lekor...tak berani nak beli takot cholera.

SIL i dr KL pun bertolak balik hari yang sama dengan kami cuma dia mendahului 3 jam dari kami. So bila dia dah sampai di Kijal - Kemaman dia rodger kami dan beritahu situ jemn teruk. 1 jam berlalu kereta hanya gerak 500 meter jer. Sila bayangkan!

Me and Biy tak mau ambil risiko itu dan decided to take Kuala Berang route. waktu tu dh lepas maghrib dh.heheeheeee... dengan yakin nyer kami ambil laluan itu berpandukan garmin. Sampai jer separuh jalan Garmin yang menjadi panduan lost satelit. hahahaaaa... dan jalan yang dilalui sangatlah menakutkan. takde orang lalu heran sungguh dan sangat gelap gelita serta berlobang-lopang jalan....waawawaaaa sepanjang jalan i diam jer... dalam kepala dah pikir bukan2. B dah nampak muka cuak.

Akhirnya bila sampai di satu simpang baru lah ramai orang..lega! Moral value lain kali gerak awal. tahu nak santai jooo! padan muka! Tapi Biy dah pancit dah kerana daya fokus yang lebih dan agak stressful lah drive di jalan yang rosak teruk akibat banjir. We decided to overnite in Kuantan. Teruja i. Santaiiii... lagi

Sampai di Kuantan kami pusing2 guna Garmin cari hotel. Siapa kata Garmin tak bagus?hanya jauhari yang mengenal manikam. If dah tahu jalan tak payah la guna Garmin. If tak tahu baru guna-itulah purpose nyer. Jadi isu Garmin bagi route jauh ker apa tak menjadi isu yea kawan2! Sebab kita memang tak tahu jalan tu. Owh lagi satu i guna software Garmin yea...jika anda guna software selain darinya mungkin ia tak sebagus Garmin la kot. Itu sebab u kata GPS tak bagus..sila kaji semula kenyataan anda.

Di Kuantan kami menginap di hotel cikai jer. Hotel agak baru iaitu Greenleaf, Kuantan. tengok Shahzan Hotel macam gempak jer. Kami nak tido jer pun. Sekarang promotion cuti sekolah hotel tu offer RM92.00++ per nite utk standard room. exclusive bfast. Sebaik ajer masuk biliknyer whole row of the building blackout. Hameeekkk kau! kami terus keluar ke Teluk Cempedak dan lepak sana sampai kul 2 pagi . Hikkk macam honeymoon kan. Santaiii... Kat sana ramai muda mudi yang sedang hang out. (mak ayah dorang tak cari dorang ker?hemmm...pelik i remaja2 lak tue belasan tahun lagi) Zaman remaja i dulu sangat berbeza.

Bila balik hotel eletrik dah ada. Biy terbongkang tak sedar apa hingga keesokan hari. Jam 10 kami checked out dan Bfas di Kemaman Kopitiam. Kami makan nasi lemak special i.e ada ayam seketul, nasi dagang, 2 popiah, 2 ketayap (take away) dan B minum coffee and mine tea. RM34++. Boleh tahan bfas kami...kalau kata makan tengah hari pun rasanya tak sampai RM20 kot....nilai lah sendiri!

Waktu bfast jumpa BFF-DD dah lebih setahun rasanya tak jumpa dia... dah jadi mak orang dah dia. Bila peluk dia terasa dia kurus. dulu kalau peluk DD terasa gak lemak2 dan gedat2 ni tulang jer. i gak yang mengembang dengan jayanya huhuhuuuuu... Harap leh gath lagi time wed ju nanti.

Kul 12 t/hari baru bertolak dari Kuantan. Sepanjang perjalanan sangat menderita. I diarrhoea huhuhahahaahahuuhuuu sepanjang perjalanan ke KL. Sila imagine yea travel sambil cirit. Setiap R&R dan Pam station i singgah dan lawati...huhhhuhhhh lotih dennn.. memang lembik dan tak bertenaga dibuatnya. Jam 3 ptg baru sampai KL g lunch sekejap dan segera pulang ke rumah takut cirit lagi.

Itula pengalaman yang dikutip sepanjang perjalanan pulang berhari raya......kita yang merancang dan tuhan yang tentukan.!