Monday, November 23, 2009

Anniversary-part 2

Kami bercuti sempena Ulangtahun perkahwinan kami yang setahun jagung. Kami ke Alamanda. Tempat ini jadi tempat dating kerana dekat dengan tempat B blajar dulu. Memang Alamanda takda apa yang menarik tapi kami merasakan asalkan kami berdua ada bersama - mana2 tempat pun menarik...masyuk bercinta la katakan. Sempat menonton wayang 2012 dan duduk seat kedua dari depan....tetap menarik kerana sebelahku ada suamiku.

Hasrat nurani nak suprisekan suami ku dengan candle light dinner petang itu tetapi misi gagal. hari kejadian (16.11.2009)jam 6.30 hari hujan-maka B tidak ke padang bola.tapi i siap paksa B g main bola...suamiku sudah dapat menghidu plan ku...Hujan pula takda tanda2 akan bhenti. Maka suami ku terperuk dalam bilik jer... Tak ada pilihan lain melainkan paksa B buat perjanjian supaya jangan kuar dari bilik sehingga elyn panggil. Ugutan, jika B kuar Elyn tido umah kakak.heheheeheeee takotttt!

So i pun berhempas pulasla menyediakan ribeye for our dinner...resipi sendiri2 campak2 dan terlebih masin...sowriiii tapi eatable . Side dishes nasi tetap ada- potato wages, sweet corn and veges...juga mushroom soup(brand campbell)and bun huhhuhhhh berpeloh chef!Dessert lak manggo cream cheese cake.(Seronok membeli belah di Cold Storage hari2 shopping situ kan best!) Juga kad anniversary dan gift untuk B.

Suami kasi apa? tak kasi apa pun...tak sedihlah..tau dia belanja semalam dan B memang macam tu lagi pun dia sentiasa kasi barang pada i jadi i maafkan dia kali ini...B elyn dah sediakan beberapa list yea jangan buat2 tak ingat lak! mekasih...hehheeee



Sup campbell dan roti bun yang dipanaskan dengan penuh kasih sayang



Chef cum wif


Bantuan tripod


Kagum dengan hasil kerja sendiri-inilah hasilnya bila dibuat dengan kasih sayang. Nasi siap bentuk tower lagi...hajat nak wat bentuk KLCC tapi mana leh lawan suami kan!Senibina jangan challenge.



baju B pakai itu i belikan tapi agak kicik...selalu beli baju kicik pada B. lain kali xleh beli baju lagi dah...



Manggo Cream cheese.nyummy nyummy...



Rupanya buat candle light dirumah lagi romantik...baru tau..perasaan romantik itu akan ada jika kita sendiri yang zahirkan...tak semestinya tempat mahal baru nak beromantikkan B?

2 comments:

  1. romantic and unique! happy 1st anniversary dear. many happy years ahead!

    ReplyDelete