Monday, November 23, 2009

1st Anniversary- part 1

Lama menyepi dari meng up-date blog kannn.. Sibuk yang amat ujung2 tahun begini biasalah nak kena kejar target sebelum target baru dibuat. sedar tak sedar dah setahun jadi isteri. Rekod pencapaian setakat ini memberangsangkan heheeheeee..katanya!

kami raikan cinta di Tamarind Springs,Ampang...setakat makan2 jer. Tapi pengisian tue yang best. Macam tak sangka cepatnya masa berlalu. dh setahun rupanya. Harapan dan doa agar berkekalan hingga hujung nyawa. No wonder dalam forum banyak yang suggestkan tempat tue untuk celebrate anniversary-memang romantik! tapi yang tak tahannya costly sebab foreigner yang tak penah makan nasik yang g sana.

Husband i lak memang hantu nasik kannn so tempat ini sangat seswai la. Steak2 dia tak berapa nak heran melainkan i kempunan tahap tidur malam pun mimpi nk makan rib or spare-rib baru la akan g.lalaki jelapang padi betolla.


So sedikit food review of Tamarind Springs, Ampang. Lokasi-sila google tak pun sapa ada garmin guna la khidmat tersebut seperti i. Malam tu kami order Sea bass fried with lemonade chillies, Chicken with tamarind sauce and black pepper meat. food delicious.Licin B makan...lagi pun sebab mahalkan harus la kami licinkan. harganya mewajarkan kami jilat pinggan2 tue supaya berbaloi. If makan kedai Pochana (Putra Heights residents sure know this place)tak sampai RM50 punnn. Cuma feel dia lain laa-kata sambut anniversary kan so element romantika de amor mestila kena adakan.

It is a Burmese restaurant but i cannot distinguish between thai and burmese flavour. i xpenah makan makanan burma tapi thai food in my blood la.I think they are identical to each other. So the taste like thai food lah fantastic-Like the one i tasted in hadyai, thailand long time ago tapi cheaper!. Skrg takut dh nak g, takot bom. I can understand why the dishes costly - might be because of the location which situated out of town and natural elements can be found there. Tourist definitely love this place but for me who is kampung girl i feel tempat ni biaso jerrrr..kapung ambo pun leh wak gini.

Some of our pics @ the place: (anak-anak ini gambar ur mum and ur dad waktu sambut 1st anniversary 16.11.2009-kalau ada anak nanti la) Candle light dinner konon..tapi we celebrated a day before because the place close on Monday which fall on 16.11.09. Kira ini celebration part 1!



Sib baik ada GARMIN ni...





Ini plain water ye...jangan salah anggap gambar ini


Muka excited dapat makan nasi.



Muka kekenyanggan dapat makan nasi



Sepanjang makan malam tak kurang dari 3 kali B puji ikan ni sedap...yea sayang ikan ini sedappp...


Ambil gambar dulu sebelum makan



Rambang mata tgk harga makanan...maintain cool!



Jangan tumpahkan air seperti janji temu kita dulu sayang yea! Perasa coke...heheheeeheee

No comments:

Post a Comment