Friday, October 23, 2009

Laluinya dengan tabah

Fuhhhh...
Arini ada potluck. Sempana Deparaya- yea kami masih meraikan secara tertutup!
Juga sempena staff senior yang akan bersara tidak lama lagi. Majlis ini bukan anjuran saya,saya menumpang jer...hidup berjirann la kata kan.

Bila potluck apa lagi...sayala yang sangat teruja
Plan asal nk buat spagetti..tapi last minit bertukar kepada menu macaroni bakar dan triffle
Bukan apa, bosan dah makan spagetti
open house aritukan menunya sudah spagetti(TQ kerna hadir!)

Tapi saya sudah berkurun tidak membuat macaroni bakar ni
dan saya tak pernah buat dalam kuantiti yang banyak.

Semalam apa lagi berhempas pulas la masak.
Lepas dinner di restoran ayam penyet jam 10 memulakan misi
first time beb and biasanya jika saya memasak mana ada sukatan
semuanya main agak-agak jer a.k.a belasah jer.

Bila tang nak fill up adunan dengan telur...aaaa panicccc telur tak cukup!!!jam menunjukkan 11 malam. Umah kakak ada 4 biji telur jer dan Mart depan umah dah tutup-yang mungkin dapat selamatkan adalah 7e . So apo lagi dengan nada manja dan tulus minta pertolongan Biy, sib baik semalam dia makan kenyang..so dia tanpa banyak cikadak pergi beli.. Tenkiu Biy!

Tempoh masak adalah 1 jam bagi setiap adunan, so dalam kul 1 sepatutnya adunan pertama masak. Rehat la kejap golek2 atas katil sementara tunggu masak... tetiba tersedar....makkkkkk tepat2 jam 1.30 - berlari jenguk adunan.Adeiiiihhh hangettt sey!!!! Tapi xpea macaroni ni tebal...dia hanget diluar aja.

Adunan kedua : kali ni perlu lebih hati-hati dan tak boleh golek2 lagi dah. Masa sejam diisi dengan menggosok baju... Selamattt macaroni kedua ku dari hangettt..rasanya tak la sedap sangat...tapi eatable larrr walaupun ramai yang memuji tapi i tetap tak puas hati. Anw Trima kasih ats pujian. Markah i beri untuk diri sendiri 6/10. Lain kali mungkin tidak buat lagi, kerana this is not my specialities. Sib baik kakak kesayangan ku dah buatkan sosnya lebih...so i pau jer sos dia dengan penuh manja. Ahaxsss! dan triffle sudah dibuat malam sebelumnya. huhhh

Jam 2.30 Ayooooo...ada 2 file untuk keputusan dan saya masih belum membacanya....Kuatkan semangat dan tabahkan hati-buka fail dan baca...bla..bla..bla... hemmm betull..betulll yea yea setuju...ok ok.. keputusan masih belum diperolehi...tak tahu...haiiiyoooo

G opis...saya dah wenggg....xrekod kehadiran..lupa nk print cap jari...xpeala isi borang jela..jam 8.30...keputusan tak buat lagi... baca lagi sekali ...ok...buat keputusan...mula lambat skettt..alamak tak tahu press ramai lak...ni benciii nieeeee...if tahu kul 9 terus naik..ada2 jer yang tak kena...hemmmm mengeluh sendiri.

Okeh, toksah cakap banyak cakap yang wajib jer-nanti misqoute lakkk. letih nk menjawab ngan superior. Bla..bla...bla... biasala saya tak bisa puaskan hati semua orang.. Pasti ada yang keciwa dan mempersoalkan keputusan saya...tapi as far as my concern, my caution is clear.

Hari yang meletihkan...terbayang periuk belanga di rumah yang masih belum dicuci-malam ni lak ada social gathering...and esok ada Seminar, tak penah pegi hotel tue... Gaya hidup tak sihatla cam gini kerana sepanjang minggu stressssss....

No comments:

Post a Comment