Wednesday, September 2, 2009

Balik kampung

Seronok dapat berbuka di klate...beshhh sangattt dapat g param @stadium klate. rambang mata melihat juadah. Alhamdulillah puasa tahun ini nampaknya berjaya melawan nafsu makan. Tapi sempat la melepaskan gian makan kebab uddin, nasi beriani, and kuih muih klate i.e sira tapai ubi,buah tanjung and jala mas...yummy!

Amazingly klate develop very fast. Baru tahu klate skrang ado giant and also parkson-i m impressed.If u ever be in klate for the past 10 year you will know how slow the growth....Not to undermined klate-helooo i was born there hokey!my hometown tanah rendah sekebun bunga gitew. I love the peace and the islamic enviroment..ahaksss betul,,,tak tipuuu...If u can turn back time, i wish klate is like 10 years ago where u can park ur car anywhere u like-no trafic jamn-nice foods can be found anywhere-and descent community...time past by rite..

Another thing is-Trafic flow pun dah berbeza. There is only one way trafic flow in centre town hokey.so please obey the rule. My honest comment on this is that the new trafic flow had cause massive trafic congested in town la. Need lots of improvement on the signage-driver attitude and enforcement!polis kena la monitor jugak and tgk wajar ke tak wajar sistem baru nie..betul ker berkesan???tokleh imagine mcm mana bndr KB bila semua anak-anak di perantauan pulang ke kampung raya ini.

Midnite lak kami kuar makan colek yang bagaikan cendawan tumbuh lepas ujan. Varieties of colek dan akan hanya di dapati di bulan ramadhan sahaja yea.. so sape yang lepas solat tarawikh dan lepas tu berasa lapar leh la lepak sambil makan colek sambil bergosip...hilang pahala tarawikh tadi. I Sempat gak g pasar wakaf che yeh-nearby my MIL house je kan...ok la best cuci mata and buang duit beli barang2 merapekk..cuma tak sempat beli tudung yang dipesan rakan2..maaf ya!

Tak tahannya merdeka eve>mat rempit jual perangai...apa lagi merempitla sampai kul 3 pagi-dah la umah MIL tepi jalan...malam tu memang rasa mereka wajar disumbat dalam jail. supaya tido2 ku aman. Tak tahan lagi bila we all bangun untuk sahur-dorang continue merempit lagiii...rasa nak pasang je tali kat jalan tuh jerut mereka biar jatuh tertonggeng belaka...tak la kejam sangat kannn...

Tiba masa untuk berangkat ke KL ..huhuhuuuu sadis meninggalkan abah and mama...stok makanan sebulan dihantar ke KL-penuh ketaku haaisshh tak amik kann kecik ati.Walhal di Kl ni macam-macam ada asalkan duit ada cuma mak ayah jer tadak. Soal sedap ke tak itu isu lain. Bila sampai jer di raub jalan jamnnnn....bentung pun sama karak highway pun samaaaa...terpaksa berbuka dalam keta...huhuuuuu sib baik ada bekalan mama kan. Sian b terpaksa memandu sampai tumitnya senggal2...tapi he still can play futsal!

hahhhh penat dah cerita...banyak benda nk cakap tapi dah penat menaip-so sekian!

1 comment:

  1. wah3x... ari2 ngadap mat2 rempit dlm court pun bole hangin kan lin...

    ReplyDelete