Tuesday, July 28, 2009

Isteri yang bekerja

Seorang isteri yang bekerja.
Sebelum tido pk nk pakai bj apa esok, sebaik-baiknya kalau taknak lambat ke ofis terus gosok baju. Sambil menunggu mata lelap tgk tv dulu.Bangun pagi-pagi siapkan diri, buatkan air untuk suami dan bergegas ke ofis. Dalam perjalanan bergelut dengan kereta-kereta untuk sampai ke ofis dan meninggalkan capjari-tanda dah masuk ofis selewat lewatnya jam 8pg.

Sarapan ringan di ofis seperti secawan milo dan 5 keping biskut cream cracker Jacob's (biskut turun temurun) Baca fail-semalam pun dah baca supaya tak panik hari ini. Hari ini baca lagi sekali supaya tahu macam mana nak handle. Buat kerja (tak perlu ulasla sebab kerja yang boring) sambil pk nk masak apa hari ini.

Tik Top Tik Top ok skrg dah kul 5 jommm balikkkkk. Berhempas pulas dengan kereta-kereta besar dan kecil. Sampai umah. Angkat kain,lipat dalam masa yang sama masak.Suamiku pulang dari tempat kerja Vrooommm...motornya berdehem....kereta ijaunya aku rembat. Jemput makan. Kemas dapur. Bersihkan diri dan solat.... jam sekarang lebih kurang 9.30 malam -kejap lagi suami order air kopi atau nescafe bersama dengan buah-buahan atau maggi. turun balik ke dapur buat apa yang patut. Skrg dah kul 10.30malam jadi ulang balik para pertama di atas.....sekian

2 comments:

  1. suami yg kerja..pikir macam mana nak buat kerja.
    balik rumah macam mana nak suruh bini/bibik kemas rumah lagi cantik/masak lagi sedap/layan lagi bagus!

    ReplyDelete
  2. Betullll sangatttt.suami tau order and komplain jer.

    ReplyDelete