Wednesday, June 10, 2009

Peningkatan


Sejak 7 bulan berkahwin ni berat badan asyik meningkat saje. Mula dari hari ini cuba jadi lebih berdisiplin dalam mengawal pemakanan. Hari ini menu tengah hari nk mkn beehoon goreng yang dibawa dari rumah.

Tapi malam nanti terpaksa makan nasi (terpaksa yea...hehehheheee) Kira ok la kan makan nasi sekali sehari untuk permulaan ni. Tidak boleh terlalu drastik dan memaksa bukan?Hujung minggu ni masih lagi ada kenduri yang perlu dihadiri. Member hubby di Pangkor a.k.a Bulu, xpasti di resort mana majlisnya. Masalahnya baju yang ku beli sangatla sendat (fit gitu) jadi perlu jaga-jaga dan pastikan berat ku tidak bertambah lagi sehingga minggu depan.

Jika tidak, sure aku akan nampak seperti incredible hulk-memakai baju seperti mahu koyak.Oh NOOOOO....!mesti buruk rupanya.Regime diet ku akan bermula hari ini.


3 comments:

  1. hmmm...dik,akak pun tgk diet giler ni...tapi x tahan lah nengok nasi....salm kenalan dik!

    ReplyDelete
  2. makan makan makan the biggest problem in our life....hidup untuk makan atau makan untuk hidup???

    ReplyDelete
  3. Kak Sue dio diet jugok?? Koho kecik la hok kecik doh tu... Hye Elynn, diet eks?? Moga2 tahan dengan segala ujian time diet.. Hehe... InsyaAllah...!~

    ReplyDelete